Kritikken øker mot Biden

low angle photo of flag of U.S.A

USAs president Joe Biden forsvarer tilbaketrekning av tropper i Afghanistan som har fått Taliban til å gjenvinne makten. Han sier at verken de raske fremskrittene til de islamske radikalene eller det totale kaoset i Kabul kunne forutsies. En etterforskning avslørte i dag en ny løgn fra Biden.

Et internt dokument fra utenriksdepartementet i USA som i forrige måned advarte om den mulige kollapsen av Kabul som var planlagt kort tid etter en fullstendig tilbaketrekning av amerikanske tropper i Afghanistan. Denne etterforskningen er vist som et av de tydeligste bevisene på at Joe Biden -administrasjonen var blitt advart av tjenestemennene om at Taliban -offensiven var «nært forestående» og at den afghanske hæren ikke ville være i stand til å stoppe dem, ifølge en artikkel publisert av The Wall Street Journal  der en amerikansk tjenestemann og en annen person «kjent med dokumentet» er tatt som kilden.

Gitt dette mulige scenariet ble det gitt anbefalinger om mulige måter å dempe denne fremtidige krisen og i tillegg påskynde evakueringsprosessen, ifølge begge kilder i den amerikanske avisen. Det samme dokumentet krevde også at utenriksdepartementet brukte et «hardere» språk når de beskriver grusomheter begått av Taliban. I  spørsmålet knyttet til massakrene som ble utført av Taliban, har Amnesty International publisert en rapport som beskylder denne gruppen for å ha begått en «brutal» massakre mot medlemmer av den persisktalende Hazara-etniske gruppen i landsbyen Mundarakht, som ligger sørvest for Kabul. Denne menneskerettighetsgruppen har påpekt at Taliban drepte seks menn med skytevåpen og torturert tre andre i hjel i begynnelsen av juli.

«Den kaldblodige brutaliteten ved disse drapene er en påminnelse om Talibans væremåte og en fryktelig indikator på hva Taliban-regjeringen kan bringe,» sa NGOs generalsekretær, Agnes Callamard, i en uttalelse. «Disse målrettede drapene er bevis på at etniske og religiøse minoriteter fortsatt er i fare,» la hun til. I tillegg sier Amnesty at dette bare er en «liten brøkdel» av det totale antallet drap som har blitt utført den siste tiden, siden opprørsgruppen har kuttet mobiltelefontjenesten i mange av områdene de dominerer, fordi strømmen av nyheter, bilder og videoer  nå er under Taliban -kontroll.

Kilde: okdiario.com

Relaterte artikler