Slutt på maskebruk utendørs

selective focus photography of jolly woman using peace hand gesture

Statsminister Pedro Sánchez har kunngjort slutten på bruken av utendørsmasker i Spania fra og med neste lørdag 26. juni, et tiltak som har blitt feiret med store følelser på sosiale nettverk. Selv om dette tiltaket må godkjennes i et ekstraordinært ministerråd, indikerer alt at det vil bli utført, og 26. juni vil vi igjen kunne se ansiktene til alle menneskene vi møter på gaten.

Beslutningen kommer i en tid da andre europeiske land som Frankrike og Tyskland også slapper av på reglene for bruk av ansiktsmasker. Dessuten vil feriesesongen komme i full gang i Spania i begynnelsen av juli. Turister som besøker landet og innbyggere, trenger ikke å ha på seg masker mens de er utendørs og nyter ferien. Masker vil likevel være påkrevd når en sikker avstand på 1,5 meter ikke kan opprettholdes med mennesker utenfor din nærmeste sosiale boble, ifølge tekniske dokumenter som landets regioner er enige med Helsedepartementet om.

Spania har for tiden veldig strenge maskeregler på plass, inkludert  bruken utendørs av alle som er seks år og eldre, selv når sosial distansering kan observeres. Men mange helseeksperter har bedt om å få slutt på maskebruk utendørs i noen tid nå, gitt at det ikke er bevis for at bruken, når det ikke er folkemengder, er effektiv. Faktisk er det vedtatt en lov fra parlamentet som gjør masker obligatoriske offentlig mens pandemien varer. For at den obligatoriske bruken av dem skal bli eliminert, må regjeringen godkjenne et kongelig dekret i Deputertkongressen.

 .

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler