Krever ikke vaksine likevel

woman in blue button up shirt holding orange fruit

Royal Caribbean har besluttet å ikke kreve at passasjerer på amerikanske cruise skal vaksineres mot viruset som forårsaker COVID-19. Etter en  kamp med regjeringen i Florida, Ron DeSantis, har selakspet tilsynelatende konkludert med at passasjerer ikke trenger en COVID-19-vaksine.

“Det anbefales sterkt å sette seil med alle fullvaksinert, hvis de er kvalifiserte. De som ikke er vaksinert eller ikke er i stand til å verifisere vaksinasjonen, blir pålagt å gjennomgå testing og følge andre protokoller, som vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, ”sa Royal Caribbean i en pressemelding som varslet amerikanerne om at cruiselinjens amerikanske comeback er planlagt å starte på 2. juli i Miami. DeSantis, en republikaner, undertegnet nylig en lov som kan bøtelegge selskaper opp til Us$ 5000 for hver person som blir bedt om å bevise at de har mottatt en vaksine mot  koronaviruset, som forårsaker COVID-19.

Royal Caribbean indikerte tidligere at alle passasjerer måtte ha en COVID-19-vaksine. «Vi forventer at alle våre gjester som er berettiget til en vaksine skal ha den,» sa Richard Fain, selskapets administrerende direktør, til BBC i forrige måned. På nettsiden sier Royal Caribbean fortsatt at passasjerer på 16 år eller eldre som reiser fra Seattle eller Bahamas eller seiler til Alaska må være fullvaksinert. Alle arbeidstakere vil bli vaksinert mot viruset, sa selskapet i den nye uttalelsen.  Celebrity Cruises, også eid av Royal Caribbean Group, krever fortsatt vaksiner for alle passasjerer som er  16 år eller eldre. Fra 1. august må amerikanske passasjerer helt ned til 12 år være fullvaksinert.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som fører strengt tilsyn med cruiseindustrien, anbefaler at alle kvalifiserte passasjerer og mannskap får en COVID-19-vaksine når en er tilgjengelig for dem. CDC krever at cruiseskip skal ut på prøvereiser, ettersom det gradvis letter reglene for fartøyene. I stedet for å gjennomføre en simulert reise kan et cruiseskipoperatør sende byrået en attest om at 95 prosent av besetningsmedlemmene er fullvaksinert, samt «en klar og spesifikk vaksinasjonsplan og tidslinje for å begrense cruiseskipseilas til 95 prosent av passasjerene som er verifisert av cruiseskipoperatøren som fullvaksinert før seiling.”  CDC har godkjent minst fem Royal Caribbean-skip for testcruise.

En talskvinne for DeSantis fortalte i en e-post til The Epoch Times at guvernøren “siden ifjor har ledet kampen for at cruiseindustrien skal operere, og han har jobbet med cruiselinjene slik at de snart vil kunne seile i samsvar med Florida-loven. ” «Guvernør DeSantis tok en sterk, prinsipiell holdning og til bedriftsmedias overraskelse – og til fordel for alle Floridianere – det virket,» la hun til og bemerket at DeSantis tidligere saksøkte CDC for sine handlinger knyttet til cruiseindustrien. DeSantis signerte  i april  et mandat som forbyr forsøk på å kreve såkalte vaksinepass, eller bevis på vaksinasjon. Et vedtak, som guvernøren signerte måneden etter, sier at enhver virksomhet som opererer i staten » ikke kan kreve at lånetakere eller kunder skal fremlegge dokumentasjon som bekrefter COVID-19-vaksinering eller gjenoppretting etter infeksjon for å få tilgang til, inngang til, eller tjeneste fra forretningsdriften i denne tilstanden.” Loven trer i kraft 1. juli.

Michael Bayley, president og administrerende direktør i Royal Caribbean International, takket fredag ​​guvernøren og andre tjenestemenn «for deres stadige støtte til vår industri og for å gi tilgang til vaksiner til de tusenvis av mannskapet på skipene våre utenfor den østlige kysten.» Han sa at 90 prosent av de som har booket cruise så langt enten er vaksinert eller planlegger å bli vaksinert før de seiler. «Ferierende kan endelig planlegge å ta sin dyrebare ferie i sommer og virkelig komme seg unna etter det som har vært en utfordrende tid for alle,» sa han i en uttalelse.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler