Gjør Mallorca til et mareritt

Magluf på Mallorca har i mange år vært et yndet reisemål for solglade europeere. Nå har imidlertid store afrikanske gjenger gjort sitt inntog og bedriver hverdagen med å stjele, rane, mishandle og selge narkotika, skriver den britiske avisen Daily Mail.   Det er sommer og ferietid. Titusenvis av vinterbleke europeere flokker til de spanske ferieøyene. På Mallorca har tilreiste afrikanere gjort at turismen nå synker betraktelig. Tyverier, ran, overfall, prostitusjon og narkotikasalg gjør at restauranteierne fortviler og turistene flykter. Flere videoer blir nå spredt på britiske avisers nettsider og Youtube hvor man kan se berusede britiske feriegjester bli ranet på åpen gate i Magaluf.  Utenfor restauranter og nattklubber står større grupper med nigerianske og senegalesiske prostituerte og lommetyver, og venter på sine ofre. De er slaver som må betale bakmennene som sitter i Afrika, for å betale ned gjeld og tjene penger. Kvinnene blir ofte fortalt at hvis de ikke gjør det som bakmennene sier så vil familiene deres bli skadet i hjemlandet.  Mange afrikanske menn skjuler også sin kriminelle aktivitet ved stå ved enkle boder og selge solbriller og billige smykker, mens man venter på det perfekte offeret.   Ifølge lokale bedriftseiere på Magaluf så lurer de afrikanske kvinnene fulle europeere med sex, men oftest ender det med at turistene blir rundstjålet. Bedriftseierne sier at de afrikanske kriminelle ødelegger for handelen og at turismen har gått ned som følge av de mange tyveriene og kriminaliteten. Bedriftseierne har nå gått sammen på en Facebook-gruppe kalt «Opprydning av Magaluf» som allerede har 2.600 medlemmer.  Ikke sjelden blir turistene omringet av en gruppe kvinner, eller menn, hvor de tar på dem og forsøker å ta fra dem mat eller danser. Når turistene prøver å komme seg fri har de afrikanske gjengene allerede tømt lommene deres og verdisakene er borte.  Det har forekommet at gjengene bruker kniver eller andre våpen for å true ansatte eller turister hvis de møter motstand. Ikke sjelden er det så mange som 50 afrikanere i en gjeng som oppholder seg i sentrum av feriebyen.  En britisk mann som har bodd på øya i 10 år sier at det ikke er uvanlig at de afrikanske kvinnene og mennene bruker tåregass mot sine ofre og at det har forekommet at turister har blitt knivstukket. Ifølge mannen skjer ran og overfall av turister daglig i sommermånedene. Det har gått så langt at innehaverne av restauranter, nattklubber og butikker fysisk har måttet jage vekk de afrikanske gjengene fra gatene og det har oppstått tumulter som igjen har ført til at politiet har måttet bruke mye ressurser på å opprettholde ro og orden. Nylig samlet en gruppe på ca. 35 drosjesjåfører, restaurantarbeidere og butikkarbeidere seg for å jage en gruppe på 10 nigeranske kvinner vekk fra nærområdet sitt, med påstand om de kun oppholdt seg der for rane turistene.   Daily Mail skriver at Magaluf nå nærmer seg en  «no go zone» for turister.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler