Kaldfront gjør torsdagen sur

dew drops on glass panel

Etter noen fine vårdager vil vi på torsdag få besøk av en kald luftmasse, som til og med kan føre til snøfall i det indre av Alicanteprovinsen mens nedbøren ellers vil komme som regn. Sur nordavind  vil påvirke hele halvøya og Balearene. Innenlands forventes det en helg med temperaturer ned mot 0 grader.   Søndag kommer våren tilbake.

Kaldfronten vil gi et betydelig fall i temperatur og stedvis mye nedbør, som på Middelhavssiden kan være vedvarende og i noen tilfeller sterk. Snøfall er mulig  i høyden   i det indre av Valenciaregionen. «Det er viktig å holde seg oppdatert på informasjonen som vil bli gitt de neste dagene i forhold til dette været, spesielt på grunn av deres sammenfall med San José-helgen og mobiliteten som forventes å forekomme på motorveiene,» ifølge  El Centro de Coordinación de Emergencias de la Generalitat. Valencias byrå for sikkerhet og beredskap anbefaler at kommuner og byråer opprettholder den nødvendige  berdeskapen   og overvåking av alle meldinger som Generalitat Emergency Coordination Center vil gi  disse dagene, med det formål å aktivere handlingsprotokollene på forhånd og etablere aktuelle forebyggende tiltak på sine respektive felt. Ved større hendelser i din kommune, må du informere beredskapssentralen gjennom de vanlige kanalene eller gjennom nødtelefonnummeret «1 · 1 · 2 Comunitat Valenciana».

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler