Den som graver en grav…

Jussie Smollett er kjent fra den amerikanske dramaserien «Empire».

Den amerikanske skuespilleren Jussie Smollett er suspendert fra TV-serien «Empire» etter at påtalemyndigheten sa at han hadde arrangert et falskt angrep for å øke lønnen sin.

Fox kunngjorde fredag at Jussie Smollett ble suspendert fra treffspillet «Empire» etter at skuespilleren ble anklaget for å betalt to menn for å angripe ham i forrige måned i det politiet sier var et knep for å heve sin profil fordi han var misfornøyd med sin lønn.

Historien begynte med at den 36 år gamle stjernen sendte  inn en falsk anmeldelse der han påsto seg angrepet av to menn og at angrepet var brutalt, rasistisk og homofobisk. Smollett, som er homofil og svart, fortalte etterforskerne at han ble slått av to maskerte menn natten til den 29. januar og at de ropte rasende og homofobiske skjellsord mot ham, pakket et tau rundt halsen hans og  kastet blekemiddel på ham. Han fortalte også etterforskerne at mennene som angrep ropte: «Dette er MAGA-land», en henvisning til president Donald Trumps kampanjeslogo i 2016, «Make America Great Again».

Chicago-politiet har offentliggjort Jussie Smolletts bilde og har siktet ham for å forstyrre den offentlige orden og for å avgi falsk forklaring.

Men Smolletts opprinnelige status som et forbrytelsesoffer begynte å skifte farge etter at politiet arresterte og intervjuet to brødre, som opprinnelig ble identifisert i et overvåkingsopptak fra åstedet.  Assisterende statsadvokat Risa Lanier sa at Smollett selv arrangerte angrepet med brødrene og betalte dem 3.500 dollar for «jobben».  Han ga dem også 100 dollar for å kjøpe en skimaske, rød lue og andre rekvisitter som skal brukes i angrepet, sa Lanier.

Demokratene i USA sammen med store deler av pressen, kaster seg på fra første stund, og ga indirekte president Donald Trump skylden for angrepet – som altså var arrangert og falskt. Tilbake står Jussie Smollet bokstavelig talt tilbake med «svarteper».

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler