Mot isolerte regioner i påskeuken

Spania nærmer seg ubønnhørlig en påskeuke med begrensninger på bevegelse mellom regionene. Flertallet av regionale regjeringer er for å la perimetriske låsing av deres territorier fortsette. Disse er i kraft i alle områder, bortsett fra Madrid, Extremadura, Balearene og Kanariøyene

Helsedepartementet studerer en felles plan som vil bli implementert over hele landet, og søker støtte  fra regionene, ifølge helsesjefen i Castilla-La Mancha, Jesús Fernández. Via en talsperson henviste helsedepartementet til uttalelsene fra ministeren Carolina Darias i forrige uke: ”Målet er å komme ned i 50 tilfeller [per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene]. Det er lett for dette tallet å gå opp men vanskelig å få det ned igjen. Vi er fokusert på å beskytte  folkehelsen og fortsette å redde liv. Vi etterlyser forsiktighet, ansvar og sunn fornuft. Vi er på en god vei, men vi kan ikke være for selvsikre. Vi er midt i vaksinasjonsprosessen, som går fort, og det er viktig at alt går bra. «

I følge de siste dataene fra Helsedepartementet er Spanias 14-dagers kumulative antall tilfeller av coronavirus per 100.000 innbyggere nå 168,44, og selv om det ikke ville være umulig å komme under 50 tilfeller på fire uker, vil det være komplisert med dagens hastighet på reduksjonene. Smittetallet har ikke vært så lavt siden slutten av juli. Til sammenlikning ligger nå Alfaz del Pi, la Nucia, Altea og Benidorm på rundt 50 pr 100.000 siste 14 dager, en formidabel nedgang fra 1200-1400 for drøye 2 uker siden.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler