Slutten på den tredje bølgen

photography of sun glaring through the hole of finger

Situasjonen på sykehus i Alicante-provinsen er nå langt bedre og går tilbake til nivåene før starten på den tredje bølgen av pandemien, selv om de ikke helt har gjenopprettet sin normale aktivitet. Antall pasienter med coronavirus på helsesentre er nå betydelig lavere enn for noen uker siden.

Det er i stor grad den fortsatt høye okkupasjonen av intensivavdelingene som hindrer sykehus i å gjenvinne en viss normalitet. Områder som General Hospital of Alicante, Sant Joan og Alcoy har kritisk syke pasienter i fasiliteter som er satt opp de siste ukene. Også på de to sykehusene i Elche og i Torrevieja er det fortsatt mange pasienter på ICU.   Alt i alt har pasientutskrivninger gjort det mulig å frigjøre avdelinger  og dermed vie dem til normale funksjoner. De fleste sykehus hadde nesten utelukkende fått pasienter med koronavirus, mens den progressive avstengningen nå gjør det mulig å gå tilbake til normale tilstander igjen.    De lokale tallene for Marina Baja oppdatert i dag, er som følger: Alfaz del Pi 112 pr 100.000 de siste 14 dager, La Nucia 107, Benidorm 116, Altea 135, Polop 60, Finestrat 75, Callosa 108 og La Vila Joiosa 250.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler