Alfaz-planer for 2020

Ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente Arques, har i sin tradisjonelle årsrapport, som ble lagt fram i desember, fremhevet prosjektene som ble utført i løpet av året som gikk, og planene for det neste.

Ordfører Alfaz del Pi, Vicente Arques

Blant nyhetene som er kunngjort, avsløres at 2020 blir året for Serra Gelada Naturpark. Arques har sier at noen av initiativene som vil bli gjennomført neste år, inkluderer 3,3 millioner euro til infrastrukturinvesteringer, i tillegg til de som er i EDUSI-planen. Vicente Arques har gjentatte ganger prioritert denne parken, som nå fyller femten år som erklært Naturpark.

Andre ting på tapetet er ferdigstillelse av en ny adkomstvei Albir, som vil forbinde N-332 med CV-753. Til dette er det bevilget 900.000 euro. Med det vil det bli muliggjort transitt mellom bysentrum og kystområdet. Fra første kvartal er det planlagt å gjennomføre implementering av offentlig belysning med LED-teknologi i Belmonte-urbanisasjonen, med et budsjett på 240.000 euro.

Nytt dekke vil også bli lagt på multisportbanen til Municipal Sports Center, budsjettert til 350.000 euro. I disse samme idrettsanleggene ved siden av paddle-tennisbanene, er det budsjettert  300.000 euro for to nye baner. Og på stranden i Albir skal det bygges en ny fotballbane, for til sammen 240.000 euro.

På samme måte vil sykkelnettverket utvides i hele Alfaz, på den gamle Alteaveien og  langs Avenida del Albir, med et budsjett på 240 000 euro, samt på CV-753 som forbinder Albir med Benidorm for 250.000 euro. Endelig har Alfaz-ordføreren fastholdt at “den fremtidige catwalken til Albir-krysset som vil passere over N-332 er i den siste fasen av ekspropriasjon av land for å begynne byggingen”. Det vil også bli bygget en rundkjøring i samme område for å forbedre trafikken.  Det siste blir nok mange glade for, når den en gang står ferdig…

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler