Partibarometer februar

Februar-barometeret til Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) bekrefter PSOE som det største partiet i Spania, mens PP har tilbakegang.  

I denne nye meningsmålingen, utført under  valgkampen i Katalonia, er PSOE fortsatt det største partiet  (30,7%). På andreplass forblir PP med 18,8% av stemmeansikten, noe som er nesten to poeng mindre enn i januar (20,5%).   CIS-barometeret gir et lite løft for Vox, som går fra 13% til 13,6%; og også for Unidas Podemos, som øker fra 10,7 til 11,2%. Ciudadanos holder seg imidlertid innenfor de samme parametrene med 9,3 %. Studien ble utført mellom 3. og 11. februar, så resultatene av det katalanske valget, der sosialistpartiets katalanske gren, PSC vant ,   ikke vil ha direkte innvirkning på resultatene av barometeret. Tvert imot kan utviklingen til de forskjellige partiene under kampanjen reflekteres i resultatene. I skissen kan du sammenlikne dagens situasjon med valgresultatet.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler