Mindre smitte og færre innleggelser

Trykket på grunn av koronavirus fortsetter å registrere en generell nedgang på sykehusene i Alicanteprovinsen, som gjør det mulig å frigjøre plass og gjenopprette litt etter litt noen av tjenestene som var blitt lammet for å ta vare på de smittede. Imidlertid fortsetter situasjonen på intensivavdelingene å være bekymringsfull, ettersom belegget fortsatt er høyt. Sykehusene i Elche var de eneste som i går registrerte en liten økning med fem nye innleggelser.

I går, onsdag,  hadde provinsen totalt 1208 covidpasienter på sine forskjellige offentlige sykehus, noe som er 91 mindre enn dagen før, ifølge data fra Helsedepartementet. På intensiven var antallet pasienter 222, et fortsatt veldig høyt antall. På  Hospital General i Alicante falt antall innlagte i går under  200 for første gang på en måned.  På samme måte har sykehuset Comarcal de la Marina Baixa i Villajoyosa klart å redusere antall pasienter med koronavirus fra 82 til de 36 som var innlagt i går.  Det samme skjer imidlertid ikke med intensivplassene.   Denne onsdagen var det 22 pasienter med covid-19 på intensiven i Villajoyosa.

Den siste oppdateringen fra tirsdag viser en klart nedadgående kurve i vårt nærområde i Marina Baixa. I mange kommuner er smittetallene nesten halvert i forhold til for et par uker siden. De siste tallene viser smittede pr 100.000 de siste 14 dager som følger: Alfaz del Pi 635, La Nucia 580, Benidorm 740, Altea 978, Villajoyosa 998,  Finestrat 640, Polop 241 og Callosa 1180.  I Spania sett under ett har 584.

AV: TOM BJØRNØ 

Relaterte artikler