Liten tillit til valgresultatet

people doing protest on the street

Den siste YouGov / The Economist-meningsmålingen har en rekke bekymringsfulle funn om velgernes tillit til det amerikanske valget.

Mest oppsiktsvekkende er at 86% av Trump-velgerne sier at Biden «ikke vant valget på lovlig måte.» 73% sier at vi «vil aldri få vite det virkelige utfallet av dette valget.»  Vi ser også de vanlige mønstrene i holdninger om innstemming og svindel. 88% av Trump-velgerne sier at de mener at «ulovlige innvandrere stemte uredelig i 2016 og prøvde igjen i 2020,»   og 90% mente at «poststemmer ble manipulert for å favorisere Joe Biden.»    46% av republikkanerne sier at «noen mennesker ikke er smarte nok til å stemme» (27% blant Demokratene) og 43% sa at folk skulle måtte bestå en test før avstemning (15% for Dems). 89% av Trump-velgerne mener at han burde bestride utfallet av valget i retten, og 62% av hans velgere tror det vil endre utfallet. Færre enn halvparten av amerikanerne forventer at det vil være en fredelig overgang av makt til et Biden-presidentskap.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler