Alicante: Bare Valencia har flere

Ear thermometer for checking fever

Alicante by registrerer 54 nye infeksjoner og det totale antallet overstiger tusen. Torrevieja og Dénia oppdager hhv 27 og 26 smittede, foran Elche med 23. Valenciaregionen totalt registrerer 1190 tilfeller fra fredag ​​til mandag, og vi  finner nye tilfeller i 142 kommuner.

Totalt 142 kommuner i Valenciaregionen har registrert nye tilfeller av coronaviruset mellom fredag ​​og mandag, og mer enn en tredjedel av dem er konsentrert i hovedstaden Valencia, med  432 av de 1.190 tilfellene. Spesielt har dette vært helgen med høyest forekomst i Valencia siden Generalitat begynte å publisere oppdelte data, selv om forskjellen fra forrige helg er liten (432 mot 425 tilfeller). Disse dataene betyr at byen har nådd 4.088 positive tilfeller,   2.000 flere enn i slutten av mai, da kommunene begynte å gi ut egne tall.  Den nest mest berørte byen denne helgen har vært Alicante, noe som gjør at den overstiger tusen infeksjoner, opp til  totalt 1 045. Nesten samme antall infeksjoner er diagnostisert i Torrent, med 53.

Antall saker fortsetter å være høyt i hovedstadsområdet València. Flere kommuner i tillegg til hovedstaden og Torrent er blant de mest berørte: Burjassot (40), Xirivella (34), Alaquàs (22), Paiporta (16), Paterna (14), Alboraia (13) eller Alfafar (11).  Resten av byene som har oppdaget mer enn ti tilfeller i løpet av helgen er store byer eller tettsteder i turistområder.   Castelló de la Plana har telt 30 saker; Torrevieja, 27; Dénia, 26; Elche, 23; Benidorm, 19; Vila Joiosa, 17; Orihuela, 16 og Peñíscola, 13.  Økningen i  Elche, den tredje mest berørte av pandemien i hele regionen, er den laveste siden 20. juli. Det har registrert mindre enn halvparten av sakene denne helgen i forhold til de siste ukene.

Under 10 tilfeller er registrert i  Borriol, Gandia og Picassent, med 9; Sagunt, med 8; Altea, Manises, Sant Vicent del Raspeig og Tavernes Blanques med 7; Alginet, Càrcer, Ibi og San Miguel de Salinas med 6; og Benaguasil, Benetússer, Cheste, l’Alfàs del Pi, Vall d’Uixó, Massamagrell og Vila-real med 5 hver.

I Aldaia, Almàssera, Bétera, Callosa de Segura, Carcaixent, Elda, Godella, l’Olleria, Montserrat, Quart de Poblet og Requena har de hatt fire tilfeller, mens de i Alzira, Aspe, Bellreguard, Benejúzar, Benifaió, Carlet, Catarroja, Puig de Santa Maria, Mislata, Moncada, Novelda, Orpesa, Pego, Petrer, Picanya, Pilar de la Horadada, Senyera, Tibi, Villanueva de Castellón og Xàtiva, har talt tre. To tilfeller hver er registrert i våre nærkommuner Callosa d’en Sarrià og  la Nucia

Spania har blitt det europeiske landet som har registrert flest tilfeller av COVID-19 per 100 000 innbyggere i løpet av de siste fjorten dagene, ifølge data oppdatert denne tirsdagen av European Center for Disease Prevention and Control (ECDC).  Tallet i Spania stiger til 132,2 tilfeller sammenlignet med 98,6 i Luxembourg, 98,3 på Malta, 88,5 i Romania og 60,8 i Belgia, som inntar de fem beste plasseringene. Grensen for karantene for å reise til Norge er 20 pr 100 000.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler