Hvem vant egentlig valget?

the new york times newspaper

Lederen for General Services Administration (GSA) nekter forespørsler fra Joe Biden om å formelt starte overgangsprosessen for hans presidentskap, og sier vinneren ennå ikke er klar. 

Byrået har ansvaret for prosessen med å overføre makt til en ny administrasjon, men en talsperson sier at «GSA og dets administrator vil fortsette å overholde, og oppfylle, alle kravene under loven» ifølge The Epoch Times rapporter. Ifølge byrået vil den Trump nominerte leder av GSA,  Emily W. Murphy ikke sette i gang overgangen før en «vinner er klar, basert på prosessen som er beskrevet i grunnloven.» Forsinkelsen koster Joe Biden-teamets tilgang til millioner av dollar i føderal finansiering og muligheten til å møte tjenestemenn ved etterretningsbyråer og andre avdelinger.

Ben Rhodes, en av Obamas tidligere nasjonale sikkerhetsrådgivere har innrømmet at Joe Biden allerede har snakker med utenlandske ledere som om han er neste president. Mens forskjellige verdensledere har gratulert Biden for hans antatte seier, har mange kritikere beskyldt den tidligere visepresidenten for potensielt å «undergrave» Trumps utenrikspolitikk ved å diskutere politiske agendaer.  Formelt skiftes president 20. januar. Andre kritikere har pekt på det faktum at Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn endte i sentrum for en  kriminell etterforskning igangsatt av FBI,  for diskusjoner med en utenlandsk regjering mens Trump-administrasjonen fortsatt var uker unna å ta over fra Obama. Flynn ringte den russiske ambassadøren Sergey Kislyak i slutten av desember 2016, og angivelig diskuterte sanksjoner den daværende administrasjonen la fram. Det var Biden som tok opp spørsmålet om å bruke loven «Logan Act» mot Flynn.  Logan Act hindrer uvedkommende private borgere i å forhandle på vegne av den amerikanske regjeringen med utenlandske representanter.  I Trumps tilfelle var han i desember utropt som vinner. Det er foreløpig ikke Biden.

I mellomtiden dukker det opp en rekke ting som setter valget et merkelig lys. Omtrent 9500 velgere i Michigan som er bekreftet omkommet gjennom Social Security Death Index (SSDI) er merket i statens poststemmedatabase for å ha returnert sine stemmesedler. Ytterligere nesten 2000 innvelgere er 100 år eller mer og er ikke oppført som levende  i Michigan. Analysen, gitt Big Data Poll-direktør Richard Baris, indikerer at noen andre ulovlig prøvde å   stemme på vegne av disse menneskene. «Det er også fullt mulig at noen av dem ikke engang er virkelige mennesker ,» sa Baris til Epoch Times via e-post. » Hvis noen er 110 år eller mer , bør vi ha dem i registeret, men vi har ikke det .»  Amerikanere eldre enn 110 er svært sjeldne. Bare en håndfull av slike eldre  er kjent for  å bo i Michigan.   Trumps advokat Rudy Giuliani sier at undersøkelser av valgssvindel som er satt igang  kan endre valgresultatene radikalt etter at han avslørte at Trump-kampanjen har over 60 vitner som er klare til å vitne om valgsvindel og uregelmessigheter i Pennsylvania, og sier «Pennsylvania-valget var en katastrofe.»

Riksadvokat William Barr har autorisert justisdepartementet (DOJ) til å se på uregelmessigheter ved  presidentvalget. Notatet ble adressert og signert fra Barr til amerikanske advokater, assisterende advokater for DOJs kriminelle divisjon, borgerrettighetsavdelingen, den nasjonale sikkerhetsdivisjonen og direktøren for Federal Bureau of Investigation (FBI), Christopher Wray. «Nå som avstemmingen er avsluttet, er det avgjørende at det amerikanske folket kan stole på at valget  ble gjennomført på en slik måte at resultatene nøyaktig gjenspeiler velgernes vilje,» står det i notatet. Barrs notat kommer etter at 39 republikanere i Kongressen presset Barr i et brev på fredag ​​til  å la tilgjengelige DOJ-ressurser se på påstander om uregelmessigheter i hele landet i flere viktige vippestater. Trump-kampanjen har inngitt en rekke søksmål i noen av disse statene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler