Djokovic tilbake i Serbia

Novak Djokovic er allerede tilbake i Serbia. Tennisspilleren kom hjem fra Australia , hvor han ble deportert søndag etter nesten to uker med varetekt, rettssaker og den endelige avgjørelsen om utvisning på grunn av uregelmessigheter med medisinsk fritak og visum. 

Det oseaniske landet kastet Djokovic ut av sitt territorium for å anså ham som en risiko for samfunnet, fordi han ikke var vaksinert,  men i Serbia ble han mottatt som en helt så snart han satte foten på land i Beograd, selv om han først ikke personlig kunne takke støtten fra fansen. 

Djokovic, som foretok en mellomlanding i Dubai før han ankom Beograd, landet like etter klokken 12.00 i den serbiske hovedstaden, hvor han har som mål å bli noen dager og hvile etter alt oppstyret i Australia. Balkan-tennisspilleren har blitt holdt tilbake siden 5. januar, datoen da han landet i det oseaniske landet og ikke fikk forlate flyplassen i Melbourne, hvor politiet arresterte ham på grunn av uregelmessigheter med visumet hans, samt med medisinsk fritak som tidligere ble gitt for sin deltakelse i Australian Open .

Til tross for at en australsk dommer avgjorde i hans favør i første instans, grep den australske immigrasjonsministeren, Alex Hawke inn og omgjorde dommerens a vgjørelse «på eget initiativ». Dermed måtte Djokovic uten visum ta ham tilbake til et rettsmøte der han til slutt ble deportert umiddelbart. Novak, som tok avgjørelsen som bekreftet i en uttalelse, avsluttet marerittet  i Australia og dro til landet sitt, hvor demonstrasjoner har funnet sted til fordel for tennisspilleren, noe som ble bekreftet med den varme mottakelsen da han kom til Beograd.

Relaterte artikler