Antall smittede er doblet på to uker

cars parked on street between buildings during daytime

Antall smittede av coronavirus i Alicante har økt i løpet av de siste to ukene i provinsen, og det nåværende antall aktive tilfeller er mer enn det dobbelte av hva det var i midten av oktober. Situasjonen er spesielt komplisert i  Elda, Orihuela og i Elche.  Antall turer mellom provinsene økte åtte ganger i forhold til normalt på grunn av puente-frihelgen i oktober.  En offentlig mobilitetsstudie viser at Alicante mottok mange besøkende fra Castilla-La Mancha og Baskerland, mens Alicanteinnbyggere reiste til Aragon og Andalucía. Her er de aktuell tallene over smittede de siste 14 dagene i vårt lokale område med det totale antall i parantes: Benidorm 70 (1111), La Nucia 5 (132),  Alfaz 21 (116), Altea 7 (125), Calpe 32 (129), Villajoyosa 38 (440), Polop 4 (20) og Finestrat 4 (41).

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler