Alicante med flest dødsfall på sykehjem

Elleve mennesker har omkommet de siste 24 timene i provinsen Alicante på grunn av coronavirus-pandemien, noe som bringer det totale antall dødsfall til 81. Det er 181 nye positive tilfeller siste 24 timer, en økning til 1 039 i Alicanteprovinsen og 3 200 tilfeller  i hele Valencia.

Et sykehjem i Alcoy er episenteret for coronadødsfall i Alicanteprovinsen. Sykehjemmet, Domus Vi de Alcoy, som ligger på det gamle sykehuset Oliver de Alcoy har imidlertid ikke registrert nye dødsfall de siste to dagene.  Utbruddet  i Domus Vi de Alcoy har stabilisert seg med 26 dødsfall, siden det ifølge data levert av helseminister Ana Barceló ikke har vært noen nye dødsfall der i løpet av de to siste dagene. Problemet fortsetter imidlertid å vokse i resten av provinsen, med to bekreftede dødsfall i en aldershjem i  Petrer og en annen i La Nucía. Til disse må legges til   to dødsfall som ble rapportert tidligere i uken i La Vila Joisosa. Totalt er det 31 dødsfall, noe som plasserer Alicante som provinsen med flest dødsfall på sykehjem i Spania.

Barceló opplyser at det i Valenciaregionen som helhet foreløpig er 49 alders-og sykehjem   som har registrert positive tilfeller av coronavirus, hvorav 30 er i provinsen Valencia, 6 i Castellón og 13 i Alicante. Når det gjelder antall berørte beboere, er det 221, hvorav 123 i Valencia, 14 i Castellón og 84 i Alicante. Det totale antall avdøde utgjør 44, hvorav 12  i provinsen Valencia, 1 i provinsen Castellón og 31 i Alicante, nærmere bestemt 26 i Alcoy, 2 i La Vila,   2 i Petrer og 1 i la Nucía. Når det gjelder sykehjemsansatte som har testet positivt for coronavirus, er det totalt 67, hvorav 47 i Valencia, 8 i Castellón og 12 i Alicante. I karantene er det henholdsvis 169, 30 og 208.

Ana Barceló forklarte at alt peker på opprinnelsen til utbruddet i sykehjemmet i Alcoy  en er ansatt på hjemmet, selv om det ikke har vært mulig å avgjøre årsakene til den massedøden den har forårsaket. Det er totalt 134 beboere på dette sykehjemmet. Ministeren har også påpekt at helsemyndighetene har grepet inn i alle de sykehjem der saker er registrert, mens det i resten vil bli utført inspeksjoner for å bekrefte at alle protokoller blir fulgt. Det er oppnevnt 83 inspektører i hele regionen, 41 i Valencia og Castellón, der inspeksjoner begynte i går, og 29 i Alicante, hvor de vil begynne arbeidet i dag.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler