Kraftig gota fria i nordøst

Den kraftige nedbøren som kom over natten i den nordøstlige delen av Catalonia forårsaket strømbrudd som berørte nesten 25 000 mennesker, mens flom og skred førte til stengning av over 40 veier. (Foto: JOSEP LAGO / AFP via Getty Images)

En mann i syttiåra omkom og fire er meldt savnet etter et kraftig regnvær i Catalonia.  Mannen ble feid vekk av flomvann da han prøvde å flytte kjøretøyet sitt i Arenys de Munt. Liket ble oppdaget tidlig onsdag på stranden i Caldes d’Estrac, i Barcelona-provinsen.

Nødetatene leter samtidig etter fire  personer som er meldt savnet: en mor og hennes sønn i Vilaverd (Conca de Barberà), hvis bungalow ble feid vekk av flomvann, og ytterligere to personer i l’Espluga de Francolí (Tarragona). I sistnevnte kommune ble to broer feid vekk etter at elven Francolí gikk over breddene, samt Rendé Masdeu-vingården og en restaurant, som begge lå ved elvebredden. En ung jente fikk lettere skader i Gualba kommune i Barcelona som følge av de ekstreme værforholdene.

Det har også vært forsinkelser som følge av det dårlige været i det nordøstlige Spania, med togtjenester suspendert mellom Barcelonas kommune L’Hospitalet og Salou i Tarragona, som påvirker blant annet R16-linjen og langdistansetjenesten. Onsdag rammet også forsinkelser  Barcelonas metrostasjon.

Oversvømmelse førte også til at en rekke veier ble stengt, med 43 separate hendelser over hele Catalonia-regionen. Rundt 20.000 mennesker var uten strøm onsdag i Catalonia, 5000 av dem i Cambrils, Tarragona, ifølge sivilforsvaret, som mottok rundt 2700 nødanrop onsdag. Tarragona-provinsen var en av de hardest rammede av det kraftige regnet, med et rødt varsel utgitt av det nasjonale meteorologbyrået AEMET. Nedbøren nådde en intensitet på opptil 200 mm i løpet av natten.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler