Presidentens historiske kollaps

Joe Biden har oppnådd minst ett banebrytende resultat, men sannsynligvis ikke den typen han hadde håpet, da meningsmålinger indikerer at han har mistet flere velgere enn noen annen ny president de siste 75 år.  

Med bare 42% av velgerne som godkjente Bidens jobbprestasjoner i oktober, var gjennomsnittlig rating i tredje kvartal av presidentskapet 44,7%, ned fra 56% i løpet av de tre første månedene i Det hvite hus,  viste en ny  Gallup -meningsmåling . Hans nedgang på 11,3 prosentpoeng fra innsettelsen 20. januar til nå, er den største nedgangen siden demokraten Harry Truman prøvde å fylle skoene til sin avdøde forgjenger, Franklin Roosevelt i 1945. Ingen annen president siden den gang har kommet nær Bidens historiske kollaps i velgernes øyne. Bidens tidligere sjef, daværende president Barack Obama, hadde et fall på 10,1 prosentpoeng i tredje kvartal i sin første periode, men selv da godkjente nesten 53% av Gallup-respondentene hans prestasjoner.

Til sammenligning så tidligere presidenter som Donald Trump og Bill Clinton at karakterene deres falt henholdsvis 4,4 og 6,8 poeng. I kontrast, George HW Bush og George W. Bush kom sterkt ut i løpet av de første ni månedene på jobben, og økte sin popularitet med hhv   12 og 13,1 poeng. Selv Jimmy Carter, hvis periode var så upopulær at republikaneren Ronald Reagan vant 91% av valgstemmene ved valget i 1980, så at populariteten falt bare 8,9 poeng fra første kvartal til tredje kvartal i presidentskapet.

Bidens popularitet begynte å synke i juli og fortsatte å synke gjennom sommeren midt i den kaotiske og dødelige tilbaketrekningen av USA fra Afghanistan, en grensekrise i sør og økningen i Covid-19-positive. Siden juni alene har hans godkjenningsvurdering i Gallup -meningsmålingene sunket fra 56% til 42%. I likhet med Trump er Biden en av de mest polariserte presidentene i amerikansk historie. Mens 92% av demokraterne som spurte, sa til Gallup at de godkjente Bidens jobbprestasjoner, var det bare 4% av republikanerne som var enige. 88-punktsgapet er et av de største på mer enn 80 år med Gallup-meningsmålinger, nest etter 92-punktsgapet med Trumps godkjennelse like før valget i 2020. Velgere i midten, de uavhengige, misliker også Biden. Bare 34% godkjente presidentens prestasjoner i den siste Gallup -undersøkelsen, 27 poeng mindre enn i februar og 21 poeng siden juni. Mange observatører på sosiale medier var overrasket over at Bidens samlede godkjenningsvurdering fortsatt kan være over 40% eller at 92% av demokrater kan være fornøyd med prestasjonen hans.

Faktisk har andre meningsmålinger vist at godkjenningsvurderingen faller enda lavere. En  meningsmåling fra Grinnell College  offentliggjort i forrige uke, ga Biden bare for  37% positive, mens Quinnipiac University tidligere denne måneden sa at 38% av velgerne godkjente Bidens prestasjoner. J. Ann Selzer, president i Selzer & Co., som gjennomførte Grinnell -undersøkelsen, sa at uavhengige velgere favoriserte Biden med en margin på 54% -41% i valget i 2020. Hvis avstemningen skulle avholdes igjen i dag, ville Trump vinne uavhengige stemmer med en margin på 45% -28%. «Det er et massivt skifte i en demografi som bidro til å føre Biden til seier,»  » sa Selzer.

Grinnell -undersøkelsen viste også at 52% av amerikanerne mener at Amerikas demokratiske styringssystem er under  «stor trussel». Igjen ble velgerne polarisert, med 71% av republikanerne og bare 35% av demokrater som sa at demokratiet står overfor en enorm trussel. Mens en Grinnell -professor, Danielle Lussier, prøvde å avvise bekymringer som følge av at republikanerne oppfattet en krise på grunn av påstander om velgerbedrageri, var mer enn 40% av uavhengige enige om at trusselen er alvorlig. Faktisk sa mer enn 80% av uavhengige at amerikansk demokrati er under større eller mindre trussel, sammenlignet med mindre enn 20% som sa at de ikke ser noen grunn til bekymring.

Relaterte artikler