Texas baner vei for ytringsfriheten

man in black crew neck shirt with red and white face paint

En ny lov signert av guvernør Greg Abbott lar texanere kreve erstatning hvis ytringsfrihet er krenket av Big Tech

Sosiale mediegiganter som Facebook og Twitter er ikke lenger immun mot søksmål i Lone Star State når de blokkerer eller på annen måte krenker ytringsfriheten til texanere. «Vi vil alltid forsvare ytringsfriheten i Texas,» kunngjorde Abbott mens han undertegnet lovgivningen. «Nettsteder på sosiale medier har blitt vårt moderne torg. De er et sted for en sunn offentlig debatt der informasjon skal kunne flyte fritt – men det er en farlig bevegelse fra sosiale medier for å dempe konservative synspunkter og ideer, ”la han til. «Det er feil, og vi vil ikke tillate det i Texas.» Texas forblir i forkant av stater som utfordrer brudd på First Amendment fra Big Tech. Siden den føderale Biden-regjeringen nekter å handle, har Texas besluttet å ta saken i egne hender.

House Bill 20, som ble vedtatt under en spesiell sesjon, krever at sosiale medie -selskaper med 50 millioner eller flere brukere offentliggjør all sin innholdshåndteringspraksis og retningslinjer. Lovgivningen forbyr også uttrykkelig at nevnte selskaper retter seg mot brukere basert på politisk eller ideologisk overbevisning.  Loven sier at: “… sosiale medier kan ikke sensurere en bruker, en brukers uttrykk eller en brukers evne til å motta uttrykket til en annen person basert på: (1) synspunktet til brukeren eller en annen person; (2) synspunktet representert i brukerens uttrykk eller en annen persons uttrykk; (3) eller en brukers geografiske plassering i denne tilstanden eller noen del av denne tilstanden. ” Basert på disse bestemmelsene vil riksadvokaten i Texas få i oppgave å gripe inn på vegne av enhver saksøker som anlegger sak.

 Florida vedtok en lignende lovgivning som forbød sosiale medieplattformer å forby politiske kandidater, men en føderal dommer har midlertidig blokkert denne til fordel for fortsatt Big Tech -sensur. Demokrater presser i mellomtiden på mer sensur i sosiale medier i et forsøk på å målbinde sine politiske motstandere og forhindre at deres stemmer noen gang blir hørt på det digitale offentlige torget. 

 Kilde: JustTheNews.com

Relaterte artikler