Linje 9 er snart klar

Ferrocarrils  de la Generalitat  Valenciana  ( FGV )  har nå  begynt å renovere sporet mellom Teulada og  Gata. Dette er den siste gjenværende delen av linje 9, hvorav strekningen fra Calpe til  Denia  ble stengt av sikkerhetsmessige grunner under moderniseringsarbeidet i juli 2016.   Strekningen Calpe-Teulada ble gjenåpnet forrige måned, og det pågår nå arbeide mellom  Gata de Gorgos og endestasjonen i  Denia , noe som tyder på at  gjenåpningen av hele Benidorm- Denia-  linjen er nærmere enn det har vært de siste fire årene.  Arbeidene er kompliserte,  og strekningen mellom de to stasjonene forventes å ta 12 måneder å fullføre og vil koste 15.137 millioner euro.  Dette, sammen med resten av modernisering av Line 9, blir delfinansiert av EUs regionale utviklingsfond (FEDER).  Den  svingete  ensporet linjen  mellom Teulada og  Gata inkluderer tre tunneler , noen med skarpe kurver, som er så trange at det knapt nok var plass til at de gamle  dieseltogene  kunne komme inn. De gamle tresvillerne vil også måtte elimineres,   opplyser FGV- kilder, og prosjektet vil bli ytterligere komplisert av  en steinsøyle som støtter inngangen til en av tunnelene.  Nå blir hele linje 9 renovert og du kan begynne å glede deg til en togreise langs kysten helt fra Denia til Alicante. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler