Spansk ølmerke blant verdens beste

Ølfamilien fra 1906 er fortsatt på toppen av rangeringen av de beste ølene i verden ved å oppnå maksimal poengsum og gullmedaljer i World Beer Challenge, ifølge det galisiske bryggeriet Hijos de Rivera. På denne måten klatrer Estrella Galicias premium-serie helt til topps i denne klassifiseringen av internasjonalt prestisjetunge ølmerker, som hvert år analyserer og scorer hundrevis av referanser.

Både «1906 Reserva Especial», Red Vintage og 1906 Black Coupage lagerøl oppnår maksimalt 100 poeng som plasserer dem på toppen av 2020-rangeringen som nettopp er blitt offentliggjort.  World Beer Challenge er en konkurranse som årlig klassifiserer hundrevis av ølmerker fra hele verden basert på kriteriene til internasjonale eksperter i sektoren som dermed anerkjenner kvalitet og smaksparametere. I denne utgaven har 355 ølmerker deltatt, hvorav 56 har fått en medalje. I tillegg til disse prisene, har 1906 oppnådd internasjonal anerkjennelse de siste årene i konkurranser som European Beer Star, Craft Beer Awards og World Beer Awards, blant andre.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler