Forlenget til 7. juni

Statsminister Pedro Sánchez sikret seg onsdag  støtte i  Cortes for en femte forlengelse av alarmstaten som han introduserte i midten av mars i et forsøk på å stoppe spredningen av coronavirus-pandemien. Han vant avstemningen onsdag takket være støtte fra partier som sentrum-høyrepartiet Ciudadanos, det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) og venstreorienterte Más País, samt noen få mindre grupper i Underhuset. De eksepsjonelle tiltakene vil nå i første omgang vare til 7. juni. Regjeringens normaliseringsplan krever ytterligere en periode, som det må stemmes over om 2 uker.  

Regjeringsens forslag om forlengelse til 7. juni fikk 177 ja-stemmer i Kongressen med 350 seter, men man så flere nei-stemmer enn noensinne: 162. De som stemte imot var Partido Popular (PP),   Vox,  det katalanske republikanske Venstre (ERC), Sammen for Catalonia, Compromis, Foro Asturias og CUP. 11 representanter avsto fra å stemme.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler