Oppdaterte coronanyheter

De siste offisielle tallene fra det spanske helsedepartementet torsdag, forteller at 655 personer har omkommet av SARS-CoV-2-koronaviruset i løpet av det siste døgnet. Det bringer det totale antall døde i landet til 4.089.   Totalt er 56 188 personer blitt smittet, med 31 912 for tiden på sykehus. Av disse er 3 679 på intensivavdeling, mens 7 015 pasienter har kommet seg og er skrevet ut fra sykehuset. Oppdaterte tall fredag morgen er hhv: 4365 døde, 57786 smittet.   Onsdag gikk Spania forbi Kina når det gjelder det totale antall dødsfall og ligger nå som nummer to i verden etter Italia. USA har overtatt førsteplassen i antall smittede, men dødstallet er bare en fjerdedel av det spanske.   

I en tale på den daglige pressekonferansen   torsdag, sa Fernando Simón, direktør for helsedepartementets koordineringssenter for helsevarsler, at «12,5% av pasientene var blitt kurert.» Dette tallet, fortsatte han, «stiger hver dag. Dessverre har vi fortsatt et større antall dødsfall enn vi ønsker. Flertallet, 67%, er over 80 år. » «Vi har gått fra en økning til 738 på tirsdag til 655 på onsdag ,» sa Simón om de siste tallene for dødsfall i koronavirus. «Vi vet ikke om dette vil være en trend, men det gir oss litt håp.» Tallet på torsdag steg imidlertid igjen til 712.  Helseminister Salvador Illa håper at tallene  «indikerer en endring i trenden som får oss til å tro at vi begynner en stabiliseringsfase.»

 Madrid har det høyeste antallet pasienter på intensivavdeling: totalt 1 211, som er 33,2% av totalen i Spania av 3 679. Regionen har også sett mer enn halvparten av de totale dødsfallene, med 2.090 av 4.089. Madrid har imidlertid også registrert det høyeste antallet pasienter som har kommet seg, med 3 882 av de 7 015 totalt. Blant dem som er blitt utskrevet fra sykehusbehandling etter å ha fått koronaviruset, er visestatsminister Carmen Calvo (PSOE). Politikeren skrev via Twitter at hun ville «fortsette med medisinsk behandling i hjemmet sitt og forbli isolert.» En rekke høyprofilerte politikere har også blitt smittet med koronaviruset.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler