Vil beholde redningshelikopteret

Partido Popular i Vila Joiosa foreslår å oppfordre utviklingsdepartementet til å opprettholde nødhelikopteret i Valencia-regionen. Dette departementet har godkjent å flytte nødhelikopteret fra Manisesjøen til Mallorca.

Nød - redning - helikopter
Foto: OLMO CALVO/AFP via Getty Images

Denne avgjørelsen øker responstiden fra ti minutter til mer enn en time. Fra 1. januar 2020 vil Valenciaregionen være det eneste av regionene i Spania som ikke har denne sikkerhetstjenesten, et faktum som står i sterk kontrast til den store maritime aktiviteten i området, og med en mengde lystbåter.

I tillegg er det bare Alicanteprovinsen som kan skilte med tolv fiskemottak og seksten nautiske klubber. Derfor har PP i Vila Joiosa bedt byrådet gjennom et forslag, om å oppfordre utviklingsdepartementet til å revidere dette vedtaket og dermed opprettholde tjenesten til nødhelikopteret i Valencia.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler