De norske stjernene

En ny generasjon norske idrettsutøvere har vokst fram. Her er de  mest fremgangsrike i øyeblikket:

Foto: Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Erling Braut Haaland (19)

Født i Leeds den gangen pappa Alf Inge Haaland var proff der. Spiller i dag for Borussia Dortmund. Veien fra Bryne gikk via Molde og Salzburg. En goalgetter av rang som vet å plassere seg der ballen kommer.


(Foto: Alonso/MB Media/Getty Images)

Martin Ødegaard (21)

Spiller i dag for Real Sociedad, men på utlån fra Real Madrid. Playmaker, kjent for sine lekre pasninger som åpner motstanderens forsvar. Startet i Strømsgodset i 2014 og ble da den yngste noen gang i Tippeligaen. Signerte for Real Madrid i 2015. Første gang kåret til  “månedens spiller i La Liga” i september 2019.


Foto: Oliver Hardt/Getty Images for European Athletics)

Jakob Ingebrigtsen (19)

Friidrettsutøver som løper for klubben Sandnes Idrettslag. Ble U20-europamester på 5000 meter og 3000 meter hinder i 2017, og vant 1500 meter og 5000 meter i EM i friidrett 2018. Jakob Ingebritsen er en av de raskeste mellomdistanseløperne i Norge.


(Foto: Maja Hitij/Getty Images)

Karsten Warholm (23)

Løper for Dimna Idrettslag. Vant 400 meter hekk i VM i friidrett i London  2017. Første norske mannlige verdensmester i en løpsøvelse. Ble europamester på 400 meter hekk i EM i friidrett 2018 i Berlin. I VM  2019 i Doha forsvarte Warholm VM-gullet fra to år tidligere.


(Foto: Sam Greenwood/Getty Images)

Viktor Hovland (22) 

Profesjonell golfspiller fra juni 2019. Han ble i april 2019 rangert som verdens beste amatørgolfspiller, og er i dag rangert blant de hundre beste golfspillerne i verden. Første nordmann som vinner en turnering på den prestisjefylte PGA-touren 23. februar.


(Foto: Catherine Steenkeste/Getty Images)

Ada Hegerberg (24)

Beste kvinnelige norske fotballspiller. Spiller for Olympique lyonnais i den franske eliteserien for kvinner. Vant norsk cup gull, gull i Toppserien, gull i UEFA Champions League, gull i tysk serie, gull i tysk cup, og sølv fra EM med Norge. Gullballen (Kniksenprisen) (2015 og 2016),  kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller  i 2015/16 og er tildelt Aftenpostens gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett og BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller for 2017. 


(Foto: TF-Images/Getty Images)

Casper Ruud (21)

Tennisspiller rangert som nummer 34 i verden. Sønn av tidligere tennisspiller Christian Ruud. Norges første mannlige spiller på Grand Slam-nivå siden slutten av 1990-tallet. Vant NM  herrer singel i 2014 som tidenes yngste. Vant samme i  2015 og 2016. 1. januar 2016 til topps på rankingen over alle verdens juniorer. Første nordmann som har vunnet en tittel på ATP-touren, Argentina Open 2020. Den høyest rangerte norske tennisspiller gjennom alle tider.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler