Idretts-Norge i sorg

Nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang slo søndag ned som en bombe i idrettsmiljøet og landet for øvrig.  -Vi har en helt sikker observasjon av henne på et sted som ligger ganske nær ulykkesstedet. Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, sier politiets etterforskningsleder Trommestad.  Skofterud ble funnet på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Tromøy i Arendal. Vannscooteren lå da i en liten bukt i nærheten. En lokal hytteeier NTB har snakket med, sier at det var usedvanlig dårlig vær og sikt ved ulykkesstedet lørdag kveld. Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

 – Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Vidar Løfshus, landslagssjef i langrenn, til NTB. – Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden, skriver Bjørgen i en melding via Norges Skiforbund. – En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skriver Therese Johaug i en melding via Norges Skiforbund. Petter Northug skriver: – En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. En ulykke kommer sjelden alene, og langrennsfamilien er hardt rammet denne sommeren. 29 år gamle Ronny Fredrik Ansnes som ble funnet død i bunnen av en kulp i Elva Resa i Meldal mandag 16. juli. Ansnes fikk sitt definitive gjennombrudd da han i sin debut i verdenscupen gikk inn til en 13.-plass på 15 km klassisk i Drammen 19. februar 2011. Dette var bare en uke etter at han vant sitt første FIS-renn på Beitostølen. Under NM på Voss i 2012 gikk han inn til en sølvmedalje på 15 km fristil.

 

AV: TOM BJØRNØ

 

 

 

Relaterte artikler