Golf, Gourmet og Kultur

Der er jo ikke annerledes i golf enn det ukens bevingede ord forteller oss; nemlig at det å bo her i Spania og å spille golf, burde være noe mer enn et tidsfordriv i påvente av det hele skal ta slutt. 

Nok en gang er det trening som gir mening

For tross alt så er de fleste av oss opptatt av en dag å gjøre det bedre i spillet vårt også, og ikke som det ble foreslått i annen skandinavisk golfgruppe at det er selskapsgolf som er tingen, og ikke konkurransehetsen.  Tja, mon tro dét.  Det er klart har man andre aktiviteter som holder en aktiv ved siden av, skal vi være enige i at selskapsgolf også har en mening.  Men, når golf er hovedtingen i sammenhengen, er det ingen tvil om at det hele burde utvides eller utvikles.  I det legger vi ikke bare å trene og utvikle sitt spill, men kanskje å engasjere seg i å utvikle golfsporten gjennom aktiviteter rettet mot neste generasjon i lokalområdene som kanskje en slags tilbakebetaling, som på engelsk omtales som ”pay-back time” for å vise hvilken glede denne fantastiske sorten har gitt oss selv.                                                                                                 

For noen år siden ba Per Fugelli ”gamlingene” om å holde seg unne cruiseskip og golfbaner for å bidra mer i samfunnet.  Altså noe i tråd med ovenstående.  At cruisepassasjerer ikke der og da bidrar til samfunnets beste, er så sin sak.  Men drar man på golfcruise, vil effekten kanskje svære dobbelt.  Altså både helse- og mental opprettholdelse til glede for samfunnet.

En 18 hulls golfrunde tar for eksempel cirka 4 timer og 30 minutter. En 9-hulls runde tar ca 2 timer og 15 minutter.  Og helseeffekten er størst om man bærer golfbagen, eventuelt triller eller drar den etter seg.  Bruk av motoriserte golftraller eller golfbil gir mindre helseeffekt.  Dessverre er det ikke alltid at kroppen tillater en å velge, men å bøy seg etter ballen som for de fleste av oss betyr mange ganger dersom det spilles med ballplassering, er heller ikke å kimse av. 

Et større problem?

Skal kanskje ikke påstå det, men når man skal oppdatere/endrer golfreglene i 2019, så kommet fort spørsmålet om hvordan og når man skal endre handicap’ene her i Spania.  I utgangspunktet ses alt greit ut når man neste år i Europa vil endre ens hcp basert på gjennomsnittet av de beste 8 av de siste 20 rundene.  Utgangspunktet er de us-amerikanske reglene om snittet av de beste 10 av de siste 20, så hvorfor ikke lage det likt, er oss uforståelig.  Men uansett så er fordelene klare med hensyn til ”rettferdigheten” ved at hcp’n ikke blir endret etter en spesielt bra runde.                                                                                                                                       

Men, så var det Spania da, hvor man bare endrer hcp’n i forbundsgodkjente turneringer.  Hva da hvis man bare spiller syv slike turneringer i et år?  Ingen endringer i ens hcp?  Vel, følg med, for dette vil vi komme tilbake til.  Egentlig veldig interessant.  I hvert fall for de som ikke bare er på ferie her.

Hvem ønsker hva?

Det vi ønsker med denne overskriften, er å få vite om det er spesielle temaer eller annet stoff som kan ha felles interesse å ta opp på disse sider. Med andre ord, send oss gjerne noen ord dersom du har spesielle ønsker og/eller spørsmål. Dog innenfor de definisjoner vi har tillagt disse siders navn; nemlig at GOLF er en sport og/med opplevelser.  GOURMET er oss golferes forståelse og nytelse av utsøkt mat og vin. Og KULTUR er grunnlaget for begge, for ikke si resultatet av begge i vår sammen-heng.

Adressen er som vanlig guillemno@gmail.com .      

Og så går verden videre

I tråd med ovenstående kan vi ta med at har du en euro og bytter den med en annen euro, har du fremdeles bare én euro.  Men, har du en idé og bytter den med en annen idé, har du to ideer.  Så dukket det opp spørsmål i bakhodet, hva er en idé?   Tenkt over det noen gang?  Husker dere for eksempel da vi referert fra ”Verdens første Gange-Golf”, oppkalt etter historiens ”Gange-Rolf.”? Ideen var å spille med bare to køller, d.v.s. et jern og en putter, hvor man mellom slagene brukte køllene opp ned som spaserstokker.  Som sagt, dét var én idé. Det finnes utallige i golfverdenen.  Så hvorfor ikke presentere en idé selv?  Send den gjerne til oss, så skal vi presentere den for golfverdenen.

Sommersysler?

Kall det gjerne dét, men vi kaller det konkurranser som ikke skiller seg ut fra de vi har andre tider av året her nede.  Året rundt.  Den vi skal nevne her, var konkurransen mellom klubbene Altea og Javea, og de som kjenner noen av deltakerne, vet at vår naturlige beskjedenhet forbyr oss å nevne at vi var med på vinnerlaget – – -.  Og så var det felles lunsj på SH Villa Gadea etterpå.  Og nå er høstsesongen snart her, for de tilreisende!

 

Med hilsen

Kjell Wilhelm Ryberg

 guillemno@gmail.com

Dum Vivimus Vivamus  (Mens vi lever, la oss leve)

Relaterte artikler