THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKIN

Foto: Central Press/Hulton Archive/Getty Images)

Navn: Nancy Sandra Sinatra

Født: 8. juni 1940 i Jersey City, USA.

Far: Frank Sinatra

Mor: Nancy Sinatra

Søster: Tina Sinatra

Ektemann: Tommy Sands

Virke: Sanger, Skuespiller, Låtskriver, Filmskuespiller, Plateartist.


Nancy Sinatra er en dame vi er nødt til å ha med i Legender med støv på. Datteren til den godeste Frank Sinatra har satt spor etter seg opp gjennom tidene, spesielt på 60-tallet.

Nancy ble født i New Jersey og på hennes 4. bursdag skrev låtskriverne  Jimmy Van Heusen og Phil Silvers en låt til henne som het “Nancy med det smilende ansikt“, og pappa Frank spilte inn den. De 15 første årene hennes var det ikke så mye musikk og sang, men så bestemte hun seg for å studere musikk, dans og stemmebruk ved et universitet i Los Angeles. Et år der var nok, og hun fikk en profesjonell debut i 1960. Det hadde seg slik at Frank Sinatra hadde eget TV-program sammen med Elvis Presley og der danset Nancy med sin far og sang en duett med låten “You Make Me Feel So Young“. Den opptredenen viste seg å være opptakten til hennes karriere.

Men inget liv uten mann, og samme året startet hun sitt 5 års ekteskap med Tommy Sands. På den tiden var Frank Sinatra i plateselskapet Reprise Records og der fikk Nancy sin første singel “Cuff Links And A Tie Clip“, men det viste seg at den ikke ble noen stor suksess. Etter hvert begynte hennes påfølgende singler å komme på hit-listene i Europa og Japan, men i USA var det ingen spesiell respons. Nancy Sinatra’s sangkarriere ble faktisk reddet av låtskriveren og produsenten Lee Hazlewood. Lee Hazelwood var ingen hvem som helst, han hadde spilt inn plater i 10 år og blitt mest kjent sammen med selveste Duane Eddy. Hazelwood tok Nancy i skole og fikk hennes stemme ned i toneleie og samtidig skrev han sanger spesielt for hennes stil. I 1963 ble det oppstandelse, Frank Sinatra Jr som var hennes bror ble kiddnappet, og pappa Frank måtte ut med 250.000 dollar i løsepenger.

Lee Hazlewood og Nancy Sinatra på The Hollywood Palace i 1968. (Foto: Walt Disney Television via Getty Images Photo Archives/Walt Disney Television via Getty Images)

Broren ble da løslatt uten skader, og det var en stor sak i USA. Så begynte det å skje ting, Hazelwood hadde fått fart på tingene og Nancy dukket opp i media med bleket hår, lebestift og tung sminke, faktisk helt moteriktig i den tidens Carnaby Street. Amerikanske og britiske musikkfans åpnet øynene for denne nye Nancy Sinatra og enda bedre ble det i 1966 med låten “These Boots Are Made For Walkin“. Denne tittelen kom fra en tekstlinje i Robert Aldrichs Western-komedie fra 1963 hvor hennes far og Dean Martin hadde hovedrollene. Det viste seg at Go-Go støvlene gjorde susen, i 1966 og 1967 hadde Nancy 13 låter på hit-listene og alle var dirigert av Billy Strange.

I 1967 reiste Nancy til Vietnam, og tenk hvilken oppstandelse det ble i de amerikanske soldatleirene, en flott slank lyshåret jente med shorts og Go-Go støvler som sang “These Boots Are Made For Walkin“. Det ble så godt mottatt at soldatene adopterte sangen som sin faste hymne. Dette kunne man også se i Stanley Kubricks film “Full Metal Jacket” i 1987. Hennes album for 1968 inneholdt sanger som “My Buddy“, “Home“ og  “It’s Such a Lonely Time of Year“.  Nancy Sinatra hadde også en kortvarig skuespillertid midt på 60 tallet, det var en rolle sammen med Elvis Presly i filmen “Speedway“ og Peter Fonda i filmen “The Wild Angels“. På 1970 og 80 tallet hadde hun 3 album og en del singler. 1.mai 1995 sjokkerte hun stort med å stå naken i herrebladet “Playboy”. Det var godt betalt, men Playboybildene førte til stor debatt i media rundt omkring i verden.

Frank Sinatra og hans datter Nancy Sinatra i 1967. (Foto: Earl Leaf/Michael Ochs Archives/Getty Images)

Pappa Frank uttalte at han var stolt av bildene. Etter pappas råd sitter Nancy selv på alle rettighetene i det meste av sitt materiale. På Hollywood Walk of Fame fikk hun sin stjerne 11. mai. 2006, og den dagen ble også erklært som “Nancy Sinatra’s Dag“ av borgemesteren i Hollywood. Hun er idag 80 år og still going strong ! 

Ha en fin dag!

AV: TERJE HAGEN

Featured photo: Photoshot/Getty Images

Relaterte artikler