Løgnhalser

Klimamøtet i Madrid startet med at FNs generalsekretær erklærte at «hvis vi fortsetter som nå», dvs med samme økning i våre klimagass-utslipp, vil klodens temperatur øke med fire grader innen 2100.

(Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP via Getty Images)

Slik kan man bare kaste fram en fullstendig udokumentert påstand i trygg forvissning om at man ikke vil måtte stå til rette for det om 80 år. Her møtes 30.000 mennesker flybårne fra hele verden, der de koser seg med god mat, inkludert masse “klimafiendlig” kjøtt, og underholdning de skal ha på skattebetalernes regning, samtidig som de sikkert humrer over hvor lettlurte mennesker er.

Her skal det klimakuttes av alle, bortsett fra Kina og India. Kina, som fortsatt får norsk u-hjelp hvert år, er i en særstilling. Landet øker sine klimagass-utslipp rasskere enn alle andre, og bidrar nå med nærmere 29% av de samlede antropogene utslipp. Kina har i drift 987 kullfyrte kraftverk og er i gang med å bygge  121 til. Så om Europa reduserer sine utslipp med 100% innen få år, vil det samlede utslipp likevel øke.

Norge slipper ut ca. 0,3 prosent av den totale CO2 på verdensbasis. Vår politiske ledelse ønsker å være flinkest i klima-sammenheng og vil ha en reduksjon av klimagass-utslipp på 55% innen 2030. Kunne de heller tatt seg en bolle og tenke seg om, ville de kanskje forstå at CO2 er et konstruert problem. At land som Kina og India uhemmet får øke sine utslipp av CO2 viser med all tydelighet at man egentlig ikke frykter utslipp av CO2, noe det heller ikke er noen grunn til å gjøre.

Argumentet om kutt i CO2-utslipp må være for å tåkelegge den egentlige grunnen. Da gjenstår spørsmålet – hva er den egentlige årsaken til all fokuset på CO2-utslipp? Penger, selvsagt. Verden vil bedras, og klimaforskerne ler hele veien til banken, mens de får godt betalt for å drive hobbyen sin på heltid. Kall deg “forsker” og pengeslusen åpner seg. Nå vil disse “forskerne” ha penger til en flyplass man skal anlegge på Nordpolen, slik at man kan stasjonere 100 “forskere” der. Selv om all isen forlengst skulle vært forsvunnet, ifølge “forskernes” tidligere spådommer.

Samtidig messes det fortsatt om at isen vil forsvinne og havet vil stige. Til tross for dette vil Danmark bygge kunstige øyer og i Bodø vil man ha ny flyplass helt nede i vannkanten. Maldiviene burde forlengst ha ligget under vann, men nå bygger de ny flyplass til 400 millioner dollar. Al Gore påsto havet skulle stige 6-7 meter, men kjøpte seg samtidig  hus på stranden.   Og slik kan vi fortsette i det uendlige. At flere fortsatt ikke ser løgnene, er for oss en gåte.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler