Luringer i bilutleiebransjen

Jeg vet at dette emnet er skrevet om tidligere, men vil likevel skrive om hendelsen jeg hadde med bilutleieselskapet på Alicante flyplass for å advare / påminne andre om sleipe påfunn fra utleieselskaper for å få ut urettmessige forsikringspenger. Jeg var sammen med kona pluss et vennepar på ferie i Albir fra 15. oktober til 5 november. På forhånd hadde jeg bestilt leiebil over internett fra noe som heter Do you Spain.com som jeg tidligere har benyttet, og aldri hatt noe tull med. Selve utleiefirmaet het CLICK & RENT og lå litt utenfor flyplassen.

Vi ble etter en tid hentet av en rosa minibuss og kjørt til firmaet som holdt til i et rosa hus. Ved utleveringen av bilen ble vi godt mottatt. En blid og hyggelig dame ordnet med papirene, og vi fikk utdelt et skjema med avmerkede skader på bilen. Dette tok vi med til bilen for å sjekke om de avmerkede skadene stemte. Det var mange små skader, bulker på både panser, tak og begge sider. Syntes skadene stemte bra med skjemaet og unnlot dessverre å ta bilder. På bilens ene side oppdaget jeg / vi en liten ripe som var lakkert over med en annen farge enn bilens opprinnelige. Tenkte at dette var noe firmaet / verksted hadde gjort, og det så også ut som om det var avmerket på skjemaet, så vi kjørte glade og fornøyde til Albir, og et fint ferieopphold.

Det ble derimot en litt trist og irriterende avslutning på ferien ved tilbakelevering av bilen. Damen som møtte oss hadde tydeligvis stått opp på feil bein, hun var sur og lite imøtekommende. Snakket dessuten dårlig engelsk, noe som ikke gjorde saken lettere. Under inspeksjonen hun foretok av bilen kom hun fram til at det var meg som hadde laget den lille ripen, og forsøkt å skjule den med en annen farge. Det ble en diskusjon, da jeg selvsagt ikke kunne godta dette. Hun sa tilslutt ok og gikk inn i det rosa huset igjen, men etter kort tid kom hun ut igjen sammen med to andre, som også var enige om at jeg hadde påført dette. Ny diskusjon oppstod, men vi hadde tross alt et fly å rekke, så det måtte bare avsluttes. Inne i det rosa huset igjen kom dama fram med et skjema med pris for forskjellige skader. “Skaden min” skulle ifølge skjemaet koste 310 EURO, som jeg merket var trukket fra kredittkortet et par dager etter hjemkomst.

Det siste den sure dama sa da vi forlot lokalet var at hadde vi kjøpt forsikring gjennom henne ville ikke dette ha skjedd. Hun sa heller ikke ha det, eller god tur hjem. Jeg for min del kommer aldri igjen til å sette mine bein i det rosa huset til bilfirmaet Click & Rent. Hjemme kontaktet jeg forsikringselskapet til Sparebank 1 som jeg har mastercard gjennom. En hyggelig dame der tilbakebetalte beløpet under telefonsamtalen. Fantastisk service, men synd at slike episoder gjør forsikringene våre dyrere over tid.

Hilsen Ole Næss (Pensjonert politimann)

Relaterte artikler