Superbakterie til Norge?

Dagbladet varslet om mulig invasjon av superbakterie og advarte mot helsereiser, på sine midtsider for kort tid siden. En ”superbakterie” er oppdaget ute i Europa, og overlege Dag Berild ved infeksjonsavdelingen på Aker Universitetssykehus mener det er et spredningspotensiale og sier at det er god grunn til å advare mot dette i Norge hvor det er registrert flere tilfeller. Temaet superbakterier som det ikke finnes noen kur for og som er resistente overfor penicillin var også tema på NRK TV rett før streiken denne uken. 

Nå skal vi alle være varsomme med hva vi sier og skriver, og jeg vil helst ikke skremme ”vannet av folk” ved å benytte uttrykk som «pandemi» og lignende. Dere husker alle hva som skjedde med blant annet «Fugleinfluensaen» Da skremte både myndigheter, leger og helsepersonell folk til å stille seg i kø for å ta en sprøyte som de aller fleste kunne ha greid seg uten. Mange fikk alvorlige bivirkninger og ble merket for livet, men legemiddelindustrien hadde tjent sine milliarder før det hele ble ”tonet ned” – Men nå ropes det ulv igjen? 

KOSTTILSKUDD KAN BRUKES SOM MEDISIN 

Riktig kosttilskudd kan i de aller fleste tilfeller brukes sammen med tradisjonell medisin, og i mange tilfeller erstatte disse ved at det forsterker immunforsvaret.- Det mener i hvert fall den verdenskjente lege og skribent Deepak Chopra  som sier: “I dag er det ingen som dør av alderdom lenger, vi dør av sykdom.”  Selv om den moderne legevitenskapen stadig finner på nye måter å “helbrede” sykdommer på så blir folk fremdeles syke på grunn av alle de negative bivirkningene som all syntetisk produsert medisin gir. Så for all del tenk over hva du gjør, hva du putter i deg.- Har du blitt “stemplet” med en kronisk sykdom, og du bruker store doser medisiner som bare hjelper deg til å komme gjennom dagen, men som IKKE KURERER deg for noe som helst, og som i verste fall gir deg så mange negative bivirkninger at du enten må øke mengden av medisinen du allerede bruker eller plusse på med nye, er det da ikke på tide å tenke annerledes, prøve noe nytt?   

VED Å FOREBYGGE… 

Å bruke ordet forebygge, og eller det å etterlyse forskning på hvorfor en sykdom oppstår er som “å banne i kjerka” i visse kretser, for blir du frisk så tjener ikke legemiddelindustrien penger på deg….  Alternativ behandling er heldigvis blitt mer og mer populær. Markedsundersøkelser har påvist nye holdninger hos folk som nå begynner å akseptere at riktig kosthold, kosttilskudd og næringsstoffer kan bidra til å minske risikoen for å bli rammet, ikke bare av det man ser på som “vanlige aldersrelaterte lidelser”. men også i mange tilfeller reversere kroniske sykdommer. Folk har blitt flinkere, det er flere og flere som i samråd med sin lege eller godkjent behandler/terapeut prøver alternative metoder, legger om sitt kosthold og bruker naturlige kosttilskudd. Men vi har fremdeles en lang vei og gå. De aller fleste av oss har problemer med å tenke nytt når det gjelder å behandle sykdom for vi er så indoktrinerte/hjernevasket at vi fremdeles tror at legen i den hvite frakken alltid har rett.

Jeg hadde en diskusjon/samtale her om dagen med en venn og kollega om hvor viktig det var at folk tenkte forebyggende, og det var givende, men vi var dessverre enige om at folk flest ikke tenkte forebyggende. Selv ikke i forbindelse med de viktigste dødsårsakene i det vestlige samfunn, nemlig; hjerte- og karsykdommer! Det er merkelig, sa han, at her går alle, både unge og gamle ut og pusser sine tenner, noen opp til flere ganger om dagen. Det er akseptert av alle. Men når de blir spurt hvorfor?, ja da ser de dumt på en og sier “For å forebygge plakk/dårlige tenner selvfølgelig” Men med tennene er du heldig uansett for her får du et forvarsel i form av tannpine eller liknende. Men hvilket forvarsel får du ved blodbpropp eller hjerte-karsykdommer? –  Ja du har rett, i de fleste tilfeller ingen, bare en plutselig død, men  DA ER DET FOR SENT – Tenk nytt NÅ.

AV: Heinz W. Muller (GP.NM)

Relaterte artikler