Fritt fram for toppløse i Barcelona

Toppløs dame ved basseng

Rådhuset i Barcelona har beordret tilbaketrekking av enhver forskrift som forbyr utøvelse av toppløs bading ved kommunale bassenger. Til nå hadde hvert offentlig sportssenter i byen forskjellig tilnærming til toppløs bading. Noen tillot det i innendørsbassenget, mens andre begrenset praksisen til visse områder, for eksempel solarium eller utendørsbasseng, begrensninger som er blitt fordømt av kvinneorganisasjonen Mugrons Lliures som diskriminering av kjønn.

Som svar har “kontoret mot diskriminering” utarbeidet en rapport som sier: “Å innføre klesregler spesielt for kvinner betyr å begrense deres valgfrihet og er kjønnsdiskriminering.” Basert på rapporten har Barcelona kommune kontaktet de 14 offentlige sentrene med bassenger i Barcelona og bedt dem om ikke å forby toppløs bading.

I Picornell svømmesenter er toppløs bading ikke noe nytt. Direktøren for senteret, Jaume Serna, forklarer at det er normalt der for en rekke kvinner å sole seg toppløs ved utendørsbassenget. Han legger til at de mottok rådhusets dekret i slutten av juli. “Det er et budskap om forsterkning”, sier Serna som legger til at han respekterer “friheten til hver eneste person” fullstendig når det gjelder valg av badetøy. Selv om det ikke er mange som gjør det, har badegjester også lov til å gå toppløse ved Picornell innendørsbasseng. Faktisk er Picornell det eneste senteret i Barcelona med en tidsluke for nudister.

Etter rådhusets inngripen i saken, har Club Natació Atlètic-Barceloneta bekreftet på sosiale medier at badegjester “nå kan glede seg over alle bassengene i en atmosfære av fullstendig likestilling”, da det ikke lenger er noen forskrift som forbyr toppløst. I mellomtiden sier ansatte ved bassenget Can Caralleu i Sarrià at de ikke var klar over endringen og forklarer at kvinner frem til nå har fått lov til å gå toppløse i solariet, men ikke i innendørsbassengene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler