Gjør opprør mot vaksiner

Hvorfor er folk i Papua Ny-Guinea  de redde for vaksiner?» spør en spaltist for El País. Bare 1,7 prosent av innbyggerne i denne sørvestlige Stillehavsregionen har mottatt 2 doser. Noen personer med ansvar for vaksinasjonskampanjen har blitt truet på livet og angrepet fordi de anser dem som en del av en «terrorkampanje».

Head-on-motstand mot vaksiner er karakteristisk for kolonier i den tredje verden, som har lang erfaring med alle slags medikamenter som er testet på kroppene deres, med dramatiske konsekvenser som vaksineindustrien og deres medskyldige er svært nøye med å tie stilt om. 

Mange klager over at vaksiner ikke har nådd den tredje verden. De har hatt lykke til (så langt). Men landene de har nådd ønsker ikke å bli vaksinert fordi de som alltid har vært slaver vet å verdsette den sanne betydningen av frihet veldig godt. I Benin har den tidligere generalsekretæren i Fagforbundet, Paul Esse Iko, motarbeidet regjeringens planer om å tvangsvaksinere befolkningen. Fredag ​​møttes fagforeningslederne i Guadeloupe for å kunngjøre en ubestemt generalstreik fra mandag mot obligatorisk vaksinasjon og helsepass. Den generelle motstanden mot vaksiner truer med å sende tusenvis av arbeidere til gatene, til tross for dette nekter de å la seg vaksinere. Oppsigelsesbrevene begynner å komme i morgen.

På pressekonferansen gjorde Maité Hubert M’Toumo, generalsekretær for UGTG, det veldig klart: «Siden september har den franske staten besluttet å gjenåpne fiendtlighetene […] alle leger, sykepleiere kan motta et brev for å forby dem å jobbe . Det betyr at fra mandag av har den franske staten, som snakket om krig, nettopp erklært krig mot oss. Situasjonen er katastrofal, tusenvis av arbeidere er berørt og ønsker åpenlyst å avskjedige dem, uten en utfordringsperiode. Vi kan ikke akseptere det, det er ikke mulig. Befolkningen i Guadalupe er i fare, og fra det øyeblikket krig er erklært, er vi forpliktet til å svare. Fra mandag er det erklært krig, ingenting vil fungere, vi må organisere oss slik at ingenting fungerer: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag … hver dag ”.

«Vi har ikke noe valg, vi må holde sammen, alle sosio-profesjonelle kategorier, alle Guadeloupeanere. Fra og med mandag vil det være to sider, den av den franske staten som har bestemt seg for å bedra oss og den til alle de som er imot det de ønsker å gjennomføre. Og den andre siden som ønsker å beskytte landet for å leve i frihet. Den franske presidenten sa at vaksiner er frihet, så frihet er betinget av en vaksine, en vaksine som ikke er kontrollert, en vaksine som genererer stadig mer alvorlige bivirkninger. Er dette frihet? Det er ikke mulig. Så fra og med mandag er krig erklært!» I juli startet fagforeningen av Martinique-arbeiderne en generalstreik mot obligatorisk vaksinering, som varte til forrige måned med en klar seier for arbeiderne. Direktøren ved Universitetssykehuset annullerte pålegget om at sykehuspersonalet måtte skaffe helsepass for å komme inn på jobb. I Polynesia fikk regjeringens visepresident Tearii Alpha sparken i forrige uke fordi han ikke ønsket å la seg vaksinere.

Relaterte artikler