Forbud mot skoleuniformer

Group Of Teenage Students In Uniform Walking Between Classrooms

Regionsregjeringen i Valencia er innstilt på å forby skoleuniformer. De tre politiske partiene som styrer Valencia – Sosialistpartiet (PSOE), venstrekoalisjonen Compromís og Podemos, la fram forslaget 30. oktober og argumenterte for at skoleuniformer krenker “studentenes individuelle friheter og rett til ikke-diskriminering.”  Forslaget tar sikte på å reformere dekretet fra 2008 som regulerer “orden i ikke-universitetsutdanningssentre som opprettholdes av offentlig finansiering.”

Gitt at partiene har flertall i den regionale delstatsforsamlingen, forventes reformen å bli godkjent uten problemer. En talsperson fra Compromis bekreftet at forbudet vil ramme både offentlige og charterte skoler, kjent på spansk som “escuelas concertadas”, som er private sentre som enten er helt eller delvis subsidiert av offentlige midler.

Initiativet nedfeller studentens “fullstendige individuelle frihet”, og uttrykker eksplisitt at de ikke vil bli “tvunget til å bruke skjørt på grunn av sitt kjønn.” Tiltaket ble presentert for utdannings- og kulturkommisjonen i Corts Valencianes, det viktigste lovgivningsorganet i den valencianske regjeringen, av PSOE-representanten Ana Besalduch. Ifølge Besalduch vil forbudet bidra til å “tilpasse regulering av offentlige skoler til det 21. århundre.” Pilar Lima, fra Podemos, sa det var et nødvendig skritt mot en “likestilt og inkluderende skole”, mens Papi Robles fra Compromís sa at kjønnede skoleuniformer bryter med “prinsippet om likhet for loven og ikke-diskriminering, som inkluderer seksuelt og kjønnsdiversitet.”

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler