Espen Teigen besøker Albir

Espen Teigen

Media i Norge har få eiere. Avisene eies i hovedsak av Schibsted, A-media og Polaris Media. Pressestøtten utgjør for 2019 mer enn 300 millioner kroner. I tillegg blir avisene subsidiert ved hjelp av momsfritak. I direkte og indirekte pressestøtte mottar norske aviser hvert år rundt 2 milliarder kroner.

Dette fører til bisarre utslag. I følge Teigen har “Vårt Land”  54.000 lesere og et opplag på 21.000 aviser. Pressestøtten sørger for at de får 1758 kroner per abonnent fra staten. Samlet blir det 36,9 millioner i året, dvs 559.000 kroner per avisansatt. Ingen alternative medier får pressestøtte. Teigen er prinsippielt imot pressestøtte. Det blir galt at den som blant annet skal granske Staten, får penger nettopp fra den samme Staten, og er helt avhengig av støtten for å overleve, som f.eks Dagsavisen (tidligere Arbeiderbladet). Denne får 32 millioner kroner. Det gir dem omtrent 450.000 kroner per ansatt i avisen. Teigen presiserer at Nettavisen aldri har fått pressestøtte og derfor heller ikke kommer i interessekonflikten beskrevet over.  Dermed sitter store eiere og håver inn skattepenger i pressestøtte. Dette er noe regjeringen ikke har gjort noe med. 

I stedet baker de inn NRK-avgiften på skatteseddelen, slik at alle må betale uansett om de har TV eller ei.  Teigen er motstander av regjeringens vedtak.

Felles for MSM er den voldsomme motstanden mot USAs folkevalgte president Donald Trump. – Hvorfor hater alle disse Trump?  Teigen mener Europa mangler det mangfold innenfor media som finnes i USA. Der har man eksempelvis Fox News som er Trump-vennlig og som står steilt mot de andre, anført av CNN, New York Times og Washingtonm Post. I Europa mangler vi kraftige stemmer på den andre siden.

Det er en kjent sak at journalister er langt rødere enn snittet i befolkningen. Noen av fanesakene til disse er “grønn politikk” der redskapen er “klimakrisen”. For en stor del er også denne siden innvandringsvennlige. Trump trosser dette med å melde USA ut av hele klimaavtalen, samtidig som han forsterker grensene og aktivt jobber mot illegal innvandring. I Europa er det ikke politisk korrekt å bruke “illegal” om innvandring. Her heter det “uregulert”.  – Trump bryr seg ikke om etablissementet, og det irriterer dem voldsomt, sier han.  Teigen tror Trump vinner presidentvalget i 2020. Nå er han på vei til USA for å teste stemningen på den amerikanske landsbygda.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler