Slutt for ruten Torp-Alicante

Fra 2020 blir det slutt for Norwegians ruter fra Torp til Spania.

Norwegians ruter fra Torp til Alicante, Malaga og Las Palmas vil ikke bli videreført. Dermed har ikke Norwegian flere avganger fra Torp fra sommeren 2020. Ruteendringene inngår i flyselskapets strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet. I september økte flyselskapet inntektene per passasjer for sjette måned på rad, og fylte flere seter.

– For å løse situasjonen best mulig for våre passasjerer som allerede har kjøpt billetter fra Torp for sommeren 2020 har vi flyttet dem til flyginger fra Gardermoen. Rutene blir ikke flyttet fra Torp til Gardermoen, men ikke videreført. Dermed vil passasjerene bli flyttet over på allerede eksisterende ruter fra Gardermoen. – Det var kun tre ruter lagt ut for salg for sommeren 2020. Ingen av de tre videreføres., sier Tonje Næss, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian til E24. Norwegian vil dekke utgifter til offentlig transport mellom de to flyplassene.

– Norwegian leverer sterkt på enhetsinntektene yield og RASK som viser at selskapets fokus på lønnsomhet (høyere gjennomsnittlig billettpriser) fortsetter i den positive trenden vi har sett i 2019, samtidig som fyllingsgraden øker. Det er meget positivt, skriver flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair i en kommentar.

I år ble selskapet også rammet av blant annet Boeing 737 Max-flyene som ble satt på bakken verden over i mars, problemene med Rolls-Royce-motorene på Dreamliner-flyene som vedvarer og kredittkortformidlere som holder igjen milliardbeløp som kunder allerede har betalt for billetter fra selskapet.

Norwegian og det amerikanske flyselskapet Jetblue har inngått en intensjonsavtale om samarbeid som skal gjøre det mulig for begge selskapenes kunder å bestille videreforbindelser i én og samme transaksjon.  Det opplyser Norwegian i en melding torsdag. Selskapet inngikk en lignende avtale med Widerøe i januar i fjor, og den første store samarbeidsavtalen av denne typen ble inngått med Easyjet i 2017.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler