Tør ikke reise

No Smoking and Fasten Seat belt Sign on Airplane

Den endrede situasjonen med økte smittetall i Spania og resten av verden har ført til stor usikkerhet rundt reisevirksomheten i september. Frykt for de mulige konsekvensene av pandemien, som for eksempel et nytt lockdown eller nye karantenetiltak, er  den viktigste grunnen til at 40% av spanjolene tror det er usannsynlig at de vil reise på ferie i år, ifølge en rapport fra  ObservaTUR.   Det er foreløpig ikke mulig å reise fra Spania til alle utenlandske destinasjoner, gitt at innreisevilkårene stadig endres. De fleste land har innført begrensninger for reisende fra Spania, noen har til og med direkte forbudt ankomster. Gitt at den epidemiologiske situasjonen til pandemien er annerledes i hvert land, anbefaler eksperter å konsultere myndigheters nettsteder for det planlagte reisemålet for å finne ut hvilke tiltak som er satt i forhold til besøkende fra Spania. Noen land har bedt reisende vise at de har testet negativt for Covid-19 to dager før flyturen, mens andre, som Storbritannia , Norge og Sveits, har innført obligatoriske karantenetiltak for reisende fra Spania.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler