Endrer navn til «Ukraina»

white and black floor tiles

En fredelig landsby med hvite murer i Sør-Spania har endret navn til Ukraina i solidaritet med de som er fanget i konflikten mer enn 4000 km unna.

På et skilt ved en rundkjøring ved landsbyens inngang har Ukraina erstattet Fuentes de Andalucia og landets blå og gule flagg er malt ved siden av. Gatene har fått nytt navn til Calle Kiev, Odesa og Mariupol i landsbyen med mer enn 7100 innbyggere øst for Sevilla. «Hovedmålet er å øke bevisstheten om konflikten i Ukraina, men også om hvor land er i krig i nåværende tider,» sa Francisco Martinez til Reuters.

Martinez sa at navneendringen var mer enn en gest og landsbyboere hadde også samlet inn 3500 euro  i løpet av to dager til et planlagt flyktningsenter. Bygda ønsker å tilby boliger til inntil 25 flyktninger ved senteret eller hos familier. Rafael Osuna, 68, en pensjonist, sa at han ville ta et ukrainsk par inn i huset hans. «Fuentes folk er veldig stolte av det vi gjør,» sa han. «Siden jeg bor alene og har et stort hus, har jeg tenkt på å ta inn et ukrainsk par en stund.

Relaterte artikler