Skogbrann i Llutxent

En uhyggelig cocktail av ugunstige værforhold, etter flere dager med intens varme kronet med en storm, resulterte i går i en svart dag for fjellene som endte med den største skogbrann som er registrert i Valencia så langt i år . Brannen startet kl tre på ettermiddagen i Pujol Llutxent, og fortsatte å avansere ukontrollert nordover mot Surar, et miljøreservat beskyttet for sin økologiske rikdom. Ved middagstid i dag mandag, hadde brannen allerede ødelagt opptil 800 hektar bare i landskapet Surar i kommunene Pinet og Llutxent, den viktigste turistattraksjon i området.

Utsiktene er mer lovende enn i går kveld, men brannen er fortsatt ikke under kontroll. Slukningsarbeidet er hemmet av det vanskelige og kuperte terrenget i dette pområdet. Totalt skal opptil 1400 dekar ha gått tapt så langt. Helikoptere og fly henter vann i Albuferasjøen og det er nedlagt seilingsforbud på innsjøen så lenge arbeidet holder på. 2500 mennesker i urbanisasjoner tilhørende Gandia og Barx står i fare for å måtte evakuere hjemmene sine.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler