Hvor lenge vil Europa være Europa?

Partiene som har styrt Europa i flere tiår oppnådde svake resultater under valget til EU-parlamentet, men bortsett fra Toryene i Storbritannia, kollapset de ikke og vil fortsette å dominere EU. Det britiske konservative partiets knusende nederlag (8,9%, det laveste i  historien) synes å ha vært et resultat av Theresa Mays manglende evne til å levere Brexit. I flere vest-europeiske land er sosialistiske partier fortsatt sterke, noe som tyder på at sosialismen tilsynelatende ikke mister grunn. PSOE i Spania triumferte med 32,8%, så vel som det portugisiske sosialistiske partiet,33,4%. I Nederland ble Arbeiderpartiet (18,9%) størst. I Italia fikk sosialister 22%; i Danmark, 21,5%, og i Sverige, 23,6%.

Den store vinneren i årets valg til EU-parlamentet er “De grønne”. For alle som har lest “de grønnes” programmer, er det mange som sammenlikner dem med en vannmelon. Grønne utenfor, røde inni. De støtter ubegrenset innvandring og multikulturalisme. De er tilsynelatende blinde for farene som følge av islamiseringen av Europa og avfeier ethvert forsvar for den vestlige sivilisasjonen. De ønsker seg aller mest nullvekst. De fleste av dem støtter en apokalyptisk visjon om klimaendringer og sier at menneskehetens overlevelse snart vil stå på spill hvis Europa ikke tar drastiske tiltak for å “redde planeten”. Alle er i favør av autoritære beslutninger pålagt fra Brussel for hele Europa. 

Den «populistiske bølgen» som mange fryktet før valget, overveldet ikke Europa. «Populistiske» partier vil ha bare litt mer enn tjue prosent av plassene i Europaparlamentet.  Nok til å bli hørt, men ikke nok til å få innflytelse. “Populistene” gjorde det skarpt i Italia, Ungarn, Polen, Østerrike og Frankrike og ikke minst i Storbritannia, men fikk middelmådige resultater i land som Tyskland, Sverige og Holland. Direkte skuffet var nok spanske Vox, som kun fikk drøye seks prosent.

Et europeisk parlament  under innflytelse fra De grønne vil nesten helt sikkert akselerere mot mer makt til de utvalgte, men ikke demokratisk valgte medlemmene av EU-kommisjonen, samt en utfasing av kjernekraft og fossilt brensel. Retningslinjer som er gunstige for stadig mer innvandring er allerede under forberedelse. Europas alvorlige demografiske problemer var knapt et tema under valgkampen. Fruktbarhetsnivåer i nesten alle europeiske land ligger godt under erstatningsnivået på 2,1 barn per kvinne. Tallet for Italia er 1,45. I Tyskland er det 1,48, i Spania 1,5, i Ungarn 1,4, og i Polen 1,38. Det eneste landet  oppunder erstatninsnivået er Frankrike med 1,97 – men Frankrike har også den største muslimske befolkningen i Europa, og alle tilgjengelige data viser at fødselsratene er langt høyere i muslimske familier. Derfor vil islamiseringen av Europa fortsette. Lik det eller ei. Samtidig rømmer jødene Europa i et stadig raskere tempo fra et stadig mer antisemittisk klima.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler