Alfredo Pérez Rubalcaba er død

Spanias konge Felipe VI (5th), dronning Letizia, statsminister Pedro Sanchez og andre tjenestemenn tar avskjed med den tidligere sosialistiske partilederen Alfredo Perez Rubalcaba under en seremoni ved det parlamentariske Underhuset i Madrid 10. mai 2019. (Foto: JP Gandul / POOL / AFP/ Getty Images)

Tidligere leder av det spanske sosialistiske partiet (PSOE) Alfredo Pérez Rubalcaba, døde i går, fredag 11. mai i en alder av 67 år etter å ha hatt et slag. Rubalcaba ble fraktet til sykehuset  i en alvorlig tilstand onsdag ettermiddag. Hans tilstand ble forverret torsdag morgen, før han ble «ekstremt dårlig» ifølge Puerta del Hierro-sykehuset i Majadahonda, Madrid.

Han etterlater seg en kone, Pilar Goya. Paret hadde ingen barn. Pedro Sánchez, fungerende spansk statsminister og Rubalcabas etterfølger avbrøt  torsdag et besøk i Romania hvor et uformelt EU-toppmøte fant sted. Den tidligere PSOE-statsminister Felipe González avbrøt også en begivenhet han hadde planlagt torsdag ettermiddag, mens andre PSOE-ledere som var utenfor Madrid, begynte å komme tilbake til den spanske hovedstaden ettersom alvorlighetsgraden til den tidligere statsministerens tilstand ble kjent.

Rubalcaba trakk seg tilbake fra den politiske frontlinjen i mai 2014, da han gikk av som generalsekretær for PSOE etter at partiet hadde gjort et dårlig på valg til Europaparlamentet. Han reiste tilbake til sin tidligere jobb som foreleser ved Kemi-skolen i Madrid’s Complutense University, hvor han onsdag morgen underviste sine klasser som vanlig. Så fort kan det gå.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler