Nervekrig mellom USA og Kina

QINGDAO, KINA – 23. APRIL 2019: Jagerfly ombord på Liaoning hangarskip under en militærparade som markerer 70-årsjubileet for grunnleggelsen av den kinesiske marine. (Foto: Artyom Ivanov \ TASS via Getty Images)

De amerikanske aksjemarkedene klatret oppover fredag inntil president Donald Trump uttalte at han vil trappe opp handelskrigen med Kina, om ikke Kina viser mer vilje til å komme fram til et forhandlingsresultat. 

Trump planlegger toll på varer fra Kina for ytterligere 267 milliarder dollar, på toppen av et forslag om toll på varer for 200 milliarder dollar, som regjeringen nå er i ferd med å ferdigstille.  – Jeg hater å gjøre dette, men etter dette er det nye 267 milliarder klare til å kjøres ut på kort varsel hvis jeg må, sa Trump til pressen om bord på Air Force One på fredag, skriver Bloomberg.com. Innføringen av toll på varer for 200 millioner dollar vil skje «veldig snart, avhengig av hva som skjer», uttalte presidenten.

USA har allerede lagt straffetoll på varer for 50 milliarder dollar siden juli, noe som ble besvart av Kina. Bloomberg skriver at USA importerte varer for 505 milliarder dollar fra Kina i 2017. Hvis alle summene legges sammen blir dette toll på varer for 507 milliarder dollar, altså litt mer enn totaleksporten fra Kina til USA i fjor. Rådgiver Larry Kudlow uttalte fredag at det er en åpning for en forhandlingsløsning, men mener Kinas svar så langt ikke har vært akseptable for USA. Han sa også at Trump er åpen for et personlig møte med Kinas leder Xi Jinping.  Han antydet at dette kan skje under et FN-møte i New York denne måneden eller ved G20-møtet i Argentina i november.

Samtidig skjer det også ting på den militære fronten. To amerikanske krigsskip seilte på mandag  nær øyer Kina hevder ha retten til  i det omstridte Sørkinahavet. En amerikansk militær talsmann fortalte Reuters at destroyerne «Preble» og «Chung Hoon» dro innenfor 12 sjømil av Gaven og Johnson Reefs i Spratly Islands. Sørkinahavet har vært stedet for kontinuerlig spenning, hovedsakelig mellom USA og Kina, som krever retten til nesten alle strategiske farvann til tross for konkurrerende krav fra andre sørøstasiatiske nasjoner.

USA har ofte kritisert Kina for det som ser ut som landets militarisering av Sørkinashavet, mens Kina i sin tur har sett USAs oppførsel i regionen som en provokasjon. I fjor seilte to amerikanske krigsskip gjennom Taiwansundet, i et trekk som Beijing sa truet forbindelsene mellom USA og Kina, ifølge Taiwans forsvarsministerium. Mandagens episode kommer midt i den nevnte eskalerende handelskrigen mellom USA og Kina.  

Kina fortsetter opprustningen i høy fart. Bilder offentliggjort av Kinas tredje og største hangarskip, mener aktivitetsanalytikere viser at Kina vil  kunne utfordre USAs strategiske overlegenhet i Øst-Asia.  Senter for strategiske og internasjonale studier (CSIS) i Washington ga ut bilder fra april som avslører konstruksjonen på Kinas tredje hangarskip i Jiangnan Shipyard i Shanghai de siste seks månedene, rapporterte Reuters. Kina har ikke bekreftet at de bygger et tredje hangarskip, men Pentagon sa i forrige uke at arbeidet hadde begynt på et fartøy som «sannsynligvis ville være større enn de to første og utstyrt med et katapultlanseringssystem for å akselerere fly under start.» CSIS-bildene støtter Pentagons utsagn. Satellittfotografiene viser at Kinas type 002-hangarskip er litt mindre enn amerikanske hangarskip, men større enn Frankrikes Charles de Gaulle, sier analytikere. Det er fortsatt uklart om fartøyet vil ha atomkraft.

Endring av politiske forhold har motivert den kinesiske regjeringen til å akselerere moderniseringen av sine væpnede styrker de siste årene, rapporterer CSIS. Både asiatiske og vestlige militæreksperter søker informasjon om hensikten med Kinas nyeste hangarskip. Samtidig sier noen analytikere at dette er en måte for Kina å sakte undergrave USAs strategiske overlegenhet i regionen, melder Reuters. Den Singapore-baserte regionale sikkerhetsanalytiker Ian Storey fortalte Reuters at Kinas type 002-hangarskip kan forrykke forholdet mellom USA og Kina, samtidig som  andre nasjoner i regionen blir truet av Kinas voksende militære tilstedeværelse.

«Når den er ferdig, vil den overgå ethvert krigsskip fra andre asiatisk land, inkludert India og Japan,» sier Storey, fra ISEAS Yusof Ishak Institute. «Det er enda en indikasjon på at Kina har dukket opp som Asias viktigste sjøforsvarskraft.» Kinas andre, mindre hangarskip er ikke klar til bruk før i 2020. USA opererer 11 hangarskip i regionen. Statlige kinesiske medier har tidligere rapportert at det kinesiske militæret trenger 6 hangarskip.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler