DNKCB åpner en permanent Ole Mæhle-utstilling

Arne Flaten og Therese Mæhle foran Ole Mæhle-utstillingen.

Onsdag 27. mars ble en permanent utstilling av 28 bilder, malt av Ole Mæhle (1904-1990), åpnet i Den norske klubben Costa Blanca. Bildene ble for noen år siden donert til klubben av Ole’s barnebarn Therese Mæhle, som er en dame med hjerte for klubben. Kunstgruppen har hatt ansvar for utforming av utstillingen.

Arne Flaten, leder for klubben, åpnet utstillingen, og takket Therese for den generøse gaven. Utstillingen henger i Auditoriet Venstre, som nå har fått nytt navn: Ole Mæhle rommet.

Therese fortalte levende om Ole Mæhle som farfar, om hvor systematisk han var, til tross for at han var kunstner. Og om hvordan han oppmuntrert sitt eneste barnebarn til å utvikle sine kunstneriske evner. Som sin farfar har da også blitt Therese kunstner. Hun er utdannet gullsmed, har jobbet som gullsmed og smykkedesigner siden 1989. Hun bor i en finca i Finestrat, og er damen bak Theresmykkene. I klubben kommer hun annenhver onsdag og renser og reparerer smykker gratis. 

Maleren Ole Mæhle var født i Namsos, men han tilhørte gruppen «Lillehammermalerne». Han skildret landskap gjennom et langt liv, og er godt representert i Nasjonalgalleriet, i Trøndelags Kunstgalleri, Finlands Nasjonalmuseum og Statens Museum for Kunst i København, i tillegg selvfølgelig til Lillehammer bys malerisamling. Ole var også forfatter av kunsthistoriske bøker, og kunstanmelder i Dagbladet i en mannsalder. Åpningen av utstilling ble avsluttet med servering av Cava til de fremmøtte.

På vegne av styret i DNCKB: Arne Flaten og Therese Mæhle foran Ole Mæhle-utstillingen

Relaterte artikler