Operasangeren Olga Arbenina på jakt etter unge musikktalenter Costa Festa i Alfaz del Pí

Under mottoet ”Conviértete en una estrella!” (Bli en kjendis i musikkverden!) organiseres ”Costa Festa”, den første internasjonale musikkonkurransen for barn og ungdom i slutten av mars i Alfaz del Pí. 

Bak arrangementet står den russiske operasangeren, sang-pedagogen og arrangøren av musikalske prosjekter Olga Arbenina. Hennes fantastiske sopranstemme er kjent ikke bare i Russland, men også i europeiske land som Tyskland, Frankrike, Sveits, England og Spania.  Hun ble uteksaminert blant annet ved St. Petersburg State Conservatory Rimsky Korsakov. Siden 2013 har hun bodd i Spania, først i Torrevieja og nå i Altea og elsker å bor i Spania.  Arbenina samarbeider med Symfoniorkesteret fra Torrevieja og Symfoniorkesteret fra Murcia. I 2015 og 2016 hadde hun store konsertopptredener i Torrevieja, i Beethovens 9. Symfoni og i Requiem av Mozart . I 2018 var hun en av arrangørene av prosjektet  av operaen ”Bizet” i Torrevieja. 

Nå er Olga Arbenina på jakt etter musikk talenter som hun ønsker å fremme. De søkte aldersgruppene er 6-8 år, 9-11 år, 12-14 år, 15-17 år og 18 -20 år. Det blir to kategorier: vokal og instrumental . Kategorien ”vokal” inkluderer klassisk musikk, pop, jazz og folkesang, kategorien ”Instrumenter” inkluderer piano, strykeinstrumenter, blåseinstrumenter, gitar og perkusjon. 

Juryen består av kjendiser fra musikkverden  som  blant annet den russiske dirigenten Mikhail Golikov, den prisbelønte cellospilleren Fjodor Elesin, den georgiske jazzsangerinnen Eteri Beriashvilli , sangerinnen og TV-presentatøren Oksana Stashenko, pianisten Ana-Marija Markovina, saksofonspilleren Aleksey Sokolov, pianisten Dmitriy Miachin og den portugisiske fiolinspilleren Pedro Carneiro. 

Audisjonene holdes 26., 27. og 29. mars på Forum Mare Nostrum i Alfaz del Pí hvor juryen foretar en preseleksjon av de beste i hver kategori. Den 30. mars, kl. 19.30  blir det et stort avslutningsarrangementet på Fundación Frax i Albir. I første del av kvelden presenteres kandidatene til hovedpremiene. Det er publikum som har det siste ordet. I den andre delen av kvelden blir det Gallakonsert med jurymedlemmene, inkludert Olga Arbenina.

Og ikke å forglemme de premiene som  er  utrolig flotte og velvalgt. Det blir ingen pengebeløp, men internasjonale konsertopptredener . Prisen ”Gran Prix”  blir en konsertopptreden sammen med Symfoniorkesteret  St. Petersburg i St. Petersburg eller i Spania. Den nest beste skal stå på scenen i Köln i Tyskland. Fjordor Elesin skal organisere en konsert i Sveits, Pedro Carneiro skal overlevere en master fiolin fra Portugal verdt 8000.- euro og Olga Arbenina bidrar med en reise til Baden-Baden i Tyskland med konsertopptreden og alt inklusiv. Og det  blir flere premier!

Olga Arbenina forteller Aktuelt Spania at  hun hittil har funnet 50 barn og ungdom som deltar, 20 fra St. Petersburg og Moskva og  noen  fra Østerrike, England, Ukraina, Portugal, Kina, Spania og Tyskland. Hun vil gjerne vise de russiske deltakerne sitt andre hjem. Det er fortsatt ingen deltakere fra Norge, sier Arbenina . Påmeldingsfrist er den 25. februar. Ta kontakt på tel.  +34 636 535 144, +47 981 905 95 67 eller på info@costafesta.com. 

Operasangerinnen Olga Arbenini ser seg som en ambassadør for musikk. Med hjelp av musikk ønsker hun å sette et tegn på fred i verden og bidra til folkeforståelse.

Arbenina har et hodet fullt av ideer. Sammen med Maria Volodina, danserinne i Bolshoi i Moskva  og nå direktør for sin egen danseskole, planlegger Arbenina en dansekonkurranse i Spania og en ballettfestival. 

Men først kommer ”Costa Festa”!!!

”Costa Festa” holdes fra 26. – 30.mars i Alfaz del  Pí. Billetter til Gallakonserten 30.3. , kl. 19.30 på Fundación Frax i Albir  kjøpes hos Ask &Embla i Albir og Altea, på Café d´Teatre Pavarotti  bak Consum i Albir, på Fundación Frax i Albir 26., 27., 28. og 29.3., på telefon + 34 636 535 144 og +34 628 947 067. 

Billetter og mer informasjon også på www.costafesta.com

TEKST OG FOTO: KARIN EICKEL HERMANRUD

Relaterte artikler