Den Internasjonale Dagen La Nucia 2018 en vellykket dag!

Strålende vær, mange besøkende og smilende ansikter, det var 11. mars, den Internasjonale Dagen i La Nucia 2018. Igjen har Bart Gommans, rådmann for utlendinger, gjort en kjempejobb som organisator av denne flerkulturelle festen i sportsanlegget Camilo Cano. Syv timer non-stop med bidrag fra 35 land fra fire kontinenter: musikk, dans, kunsthåndverk, tradisjonell mat, fargeglade bunader. Det var en fest for øynene, for ørene og for smaksløkene. Se på bildene som snakker for seg selv !

Den Internasjonale Dagen ble åpnet med et stort opptog av alle deltakende nasjoner, i år med en folkloregruppe fra Georgia i spissen. Også Bernabé Cano, ordføreren fra La Nucia, flere rådmenn, Mercedes Alonso, stedfortreder av utenlandske borgere i Alicante-deputasjonen og konsuler fra syv land, blant annet fra Norge og Sverige, var med på opptoget. I tillegg til de 35 deltakende land presenterte seg også flere veldedighetsorganisasjoner, kulturforeninger og noen represent- anter fra den internasjonale pressen fra Marina Baixa, blant annet AKTUELT SPANIA på de 50 stands i den store idrettshallen ”Pabellón Municipal Camilo Cano”. Skandinavia var også representert ved Den Norske Klubben Costa Blanca, Den Norske Frivilligsentralen og Mas Amigos. Mer enn 11000 besøkende koste seg stort med eksotiske godbiter og ble underholdt gjennom 25 fortløpende, fargeglade forestillinger. Spesielt imponerte mange dyktige unge dansere og artister.

Ikke bare innflyttere, men også ungdom fra lokalmiljøet i La Nucia! Dette var en dag hvor du kunne møte dine internasjonale naboer i La Nucia og få nye kontakter. Integrasjon og å kunne lære noe om hverandres kultur- det er det ordfører Bernabé Cano ønsker. La Nucia har for tiden 19000 innbyggere, 43 % av dem er utlendinger fra 85 forskjellige land. I kommunen er det således ”Nucieros” fra halve kloden! En anledning som nok flere enn de få fremmøtte nordiske besøkende kunne hatt utbytte av.

Enda en gang var den Internasjonale Dagen La Nucia en stor suksess!

TEKST: KARIN EICKEL-HERMANRUD FOTOS: KARIN EICKEL-HERMANRUD OG KAROLINE HOELSTAD

Relaterte artikler