Fox News: Mueller fant intet

Spesialetterforsker Bob Mueller har avsluttet etterforskningen og overlevert sin etterlengtede rapport til justisminister William Barr. Mueller ble utnevnt 17. mai 2017 og har etterforsket russisk påvirkning av valget i 2016, herunder en mulig forbindelse mellom Trump og russerne.

Demokratene og anti-Trump-medier har gjort et voldsomt nummer av «Russia collusion». Rapporten som ble brukt for å få tillatelse til overvåking av Trumps valgkampanje, var bestilt av Demokratene og inneholder en rekke løgner gitt av russiske agenter. Et av hovedpunktene i rapporten var en påstand om at den gang Trumps advokat hadde vært i Praha i 2016 og møtt russiske agenter. Michael Cohen har aldri satt sin fot i Praha i hele sitt liv.  Alle de av Trumps menn som er tiltalt, har vært tiltalt for andre ting enn det som har med Trump å gjøre. I følge Fox News anbefaler Bob Mueller at det ikke tas ut noen nye tiltaler basert på rapporten han leverte justisminister William Barr fredag. Det kan bare bety at det ikke reises sak mot Donald Trump eller noen av hans medarbeidere. 

Men det er liten grunn til at Demokratene vil krype til korset og innrømme at de tok feil.  I Kongressen har de nå brukt sitt flertall i Representantenes hus til å stevne 81 personer i Trumps nærmeste krets, foruten å be om hans skattepapirer for flere år tilbake. Men de har ikke flertall i Senatet, hvor Republikanerne har myndighet til å stevne nøkkelpersoner som har sagt motstridende ting under ed, ofte bak lukkede dører. Så nå kommer oppvasken.

Republikaneren Doug Collins har tatt inititiv til å offentliggjøre flere utskrifter av avhør bak lukkede dører, blant annet med Lisa Page, juridisk rådgiver for FBIs nr. 2, Andrew McCabe, og FBIs øverste juridiske rådgiver, James Baker. Her kan mange komme i kryssilden. Page sa at Justisdepartementet ba FBI ligge unna Hillary Clinton. Det skulle ikke reises tiltale for den private epostserveren. Baker sa han hadde problemer med dette pålegget. Han var helt opp til det siste tilbøyelig til å mene at Hillary Clinton skulle vært stilt for retten. Disse vitneforklaringene, og det er bare starten på frislippet av dokumenter, peker mot at det var en Russia collusion, men at det var Demokratene og ikke Trump, som sto for det.

Hvis det stemmer at Muellers rapport ikke resulterer i nye tiltaler, vil det gi president Trump en enorm politisk seier. Han har nesten fra dag en sagt at Mueller driver heksejakt på ham.  Demokratene håper å finne noe å henge seg opp i, og forlanger derfor hele rapporten offentliggjort. Trump har sagt at han heller ikke har noe mot det.  Dette er ikke bare en dårlig dag for Demokratene. MSM (Mainstreammedia), anført av CNN, Washington Post og New York Times har ført en vedvarende krig mot Trump. De rapporter bare det som passer dem i det bildet de ønsker å skape.

Nå viser det seg at de har fart med fusk og fanteri. Trump har aldri vært i lomma på Putin.  Folk har fått det med seg, media og politikere undervurderer folks evne til å tenke selv. For et år siden hadde 51 prosent tillit til Mueller. For noen uker siden var det sunket til 37 prosent. Folk får med seg hva det handler om. Tapet av tillit til mediene har vært massivt. For tyve år siden hadde 70 prosent tillit til mediene. Nå er det like mange som ikke har tillit til dem. Det er en tillitskrise av en annen verden. I den norske boblen er det nå VG som blir stekt i eget fett, etter det spillet de satt i gang for å stoppe Giskes comeback.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler