«Dansk» IS-kriger dømt i Spania

En, ifølge NTB,  dansk 28-åring (med det typisk danske navnet Ahmed Samsam)  er dømt til åtte års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha kriget for IS i Syria. Han ble pågrepet i Spania i 2017 og har i avhør erkjent at han ved flere anledninger var i Syria og kjempet sammen med opprørere i årene 2012 til 2015. Samsam, som er av syrisk opphav, ble også intervjuet av Danmarks Radio (DR) i 2012. Han nekter imidlertid for å ha kjempet med den ytterliggående islamistgruppa IS og anker derfor dommen, opplyser forsvarer Iván Jiménez Aybar til DR.  – Dommerne har ikke bevist at Ahmed Samsam har tilhørt, samarbeidet med eller finansiert Den islamske staten, og derfor mener jeg at dommen er urimelig, sier han. Spansk påtalemyndighet har på sin side omtalt Samsam som en farlig jihadist. – Han er ekspert i våpenbruk og sprengstoff, og han var i ferd med å skaffe seg våpen og skuddsikre vester i Spania, ble det opplyst i forbindelse med pågripelsen. Dette har Samsam erkjent, men han hevdet under rettssaken at våpenet skulle være til egen beskyttelse.  Påtalemyndigheten opplyste også at det var funnet bilder av Samsam i sosiale medier, der han poserte med våpen, sprengstoff og IS-symboler.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler