Skulpturparken Klein-Schreuder i Alfaz del Pí feirer 20 års jubileum

”Et sted med skjønnhet, fred og ro!” Med disse ordene beskrev TripAdviser skulpturparken Klein-Schreuder i Alfaz del Pí og tildelte parken ”Certificate of Excellence 2018”.

20 års jubileet til skulpturparken feires med gruppeutstillingen ”Veinte años del Jardín de Esculpturas”. Under utstillingen som åpnes 7. april, vises 20 skulpturer av 10 utstillere, det betyr av tre nye utstillere og av syv som allerede hadde en utstilling i parken. Blant dem  Antonio Marí, Antonio Imbernón, Vicente Pérez Gonsalvez,  Alejandro Cremades, Gerlind Hanna Glauner og flere. Hver kunstner presenterer to av sine beste skulpturer som er til salgs.

Historien til skulpturparken

Johanna Schreuder og Johannes Klein gjør en kjempejobb med å stelle parken.

Aktuelt Spania ble invitert til å snakke med Johannes Klein og Johanna Schreuder, grunnleggerne til skulpturparken, og fikk en omvisning i denne vakre parken. 

“Vi hadde et hus med en hage i Alfaz del Pí, og når alt arbeid og dekorasjon var gjort, ble det  kjedelig og vi lette etter en ny utfordring”, forteller Johannes Klein. “Derfor kjøpte vi i 1996 en appelsin-plantasje på 20.000 mål. Appelsintrærne var gamle og tørket opp, det var ikke vann på plantasjen. Vi bygde et hus, vi jobbet med jorda og plantet 400 rosebusker,  60 gummitrær, 100 palmer, 400 sypresser og mye mer. Vi hadde ideen i hodet at det skulle blomstre noe i hagen hele året rundt. Det finnes ingen gressplen, men mange blomstrende busker og trær. Vi koblet hagen til et vanningsanlegg, og vi la ut stier, alt i alt én kilometer. Deretter reiste vi rundt for å kjøpe noen interessante skulpturer, de første ble installert i 2002 i hagen.  I 2003 grunnla vi stiftelsen “Fundación Klein-Schreuder” for å sikkre skulpturparkens fremtid. Stiftelsen styres av meg som leder, Johanna Schreuder som viseleder, Vicente Escrig Peris som sekretær og av Karen Cuppen”, forteller Johannes Klein. I 2004 ble parken åpnet for publikum.

Ved innganngen til parken overrasker tre store hvite skulpturer laget av styroskum, blant dem “The Jogger” og  en popstjerne. Det var datteren til norske Bente Puig som var modell for skulpturen. “En skulptur må provosere en følelse i deg”, sier Johanna Schreuder. “Vi har noen humoristiske skulpturer, og noen andre som får deg til å tenke. Temaet til skulpturene som finnes i parken er “menneske og dyr”. Fra terrassen til huset har du en fantastisk utsikt over hele parken med sine 250 plantearter, 3500 planter og 38 skulpturer. Hvert hjørne av parken gir en ny overraskelse når det gjelder farge, form og skjønnhet.

En rekke nasjonale og internasjonale kunstnere har lagt merke til parken, blant annet Antonio Marí fra Javea, Iris Le Rütte fra Holland, Gerlind Hanna Glauner fra Tyskland, Will Coles, Hans Some, Alejandro Cremades  og Teo San José. Hans store røde skulptur ”Hvalens dans” skiller seg ut i parken. Kunstneren Antonio Imbernón presenteres med flere skulpturer, noen av dem er til salgs. Den koreanske kunstneren Daeyoung Khang donerte skulpturene ”Mosquitos” til parken. Også skulpturene til Johanna Schreuder  er interessante. Schreuder som av yrke er spesialpedagog og som tidligere aldri har hatt noe med kunst å gjøre, har gjennom inspirasjon av  skulpturparken utviklet seg selv til en habil skulptør. ”Det er denne meditative spirituelle stemningen i parken som førte til at min kunstnerisk-kreative side utviklet seg”, sier Schreuder om seg selv. Parken brukes også til temporære utstillinger og konserter.

Til slutt må man si at Johannes Klein og Johanna Schreuder gjør en kjempejobb for å holde parken i orden. Det er noe som fortjener anerkjennelse. 

Jubileumsutstillingen åpnes 7. april. Det blir musikalsk underholdning ved Vicente Ballester og to av hans elever, vin og tapas. De 20 skulpturene som vises under utstillingen er til salgs. Inngangsbilletten er på Euro 5.-

Skulpturpark “Fundación Klein- Schreuder”, Cami del Pinar 23, Alfaz del Pí. 

Åpningstider: Lørdag og søndag, kl. 10.00-14.00 og etter påmelding på tel.34966860230 eller E-post: info@klein-schreuder.com.    

Inngangsbillett: Euro 5.-. Årsabonnement koster Euro 15.- per person  og inkluderer en medfølgende person. Husk: 7.april, kl. 11.00:  åpning til jubileumsutstillingen. Utstillingen går til 30.6.

Relaterte artikler