SPANSK FOTBALL

Så langt denne La liga-sesongen har Messi og Suarez alene stått for flere mål en hele Real Madrids mannskap sammenlagt.

Real Madrid hadde en gyllen mulighet til å nærme seg de andre topplagene i La Liga, men presterte å tape 2-0  hjemme på Santiago Bernabéu mot Real Sociedad. Tapet var Real Madrids sjette tap i La Liga denne sesongen. Avstanden opp til ligaleder Barcelona er nå ti poeng. Siden ingen av hovedkonkurrentene klarte å vinne sine kamper tidligere, hadde Barcelona en gyllen mulighet til å skaffe seg en enda større luke. Den muligheten grep de med begge hender mot Getafe og det var ingen overraskelse at det var Lionel Messi som dyttet den første scoringen over streken etter tjue minutter. Like mange minutter senere var Barcelona frempå igjen. Denne gangen var det Luis Suárez som hamret inn en vakker volley.

Dermed har Barcelona en luke på fem poeng ned til Atlético Madrid, som bare klarte uavghort mot Sevilla. For våre venner i regionhovedstaden går det heller ikke så bra. Levante ligger på 10, og Valencia på 12. Villareal har gjort en elendig sesong og ligger på nedrykksplass. Villareal som har tilhørt topp fem de siste sesongene. Elche i segunda division gir heller ingen lyspunkter. 17. plass og i fare for nedrykk. Nei, denne sesongen er foreløpig en stor skuffelse for alle de valensianske lagene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler